FOTO by Facebook Budapest Christmas Fair / Instagram

Putovanja

Budimpešta proglašena najboljim božićnim sajmom u Europi!

Viktoria Šafranić 13. prosinca 2021.

Nismo ni sumnjali...

Baš kao i 2019. godine, njihov je Advent ispred Bazilike ponovno osvojio prvo mjesto…

Ovogodišnji božićni sajam ispred Bazilike svetog Stjepana, drugi je put u tri godine proglašen najboljim božićnim sajmom u Europi.

Njihov advent je na vrhu ankete europske turističke web-stranice s oko 25.000 glasova iz 163 zemlje.

U desetodnevnoj anketi sudjelovalo je oko 173.620 glasača, te je zanimljiva činjenica da je budimpeštanski Advent ispred Bazilike čak nadmašio glasove iz Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država.

Božićni sajam u bazilici našao se na drugom mjestu u prošlogodišnjoj anketi nakon što je prvi put u 2019. proglašen najboljim europskim božićnim sajmom.

Već smo ranije predstavili njihov program koji je zaista prepun zanimljivosti o kojima više možete saznati ovdje…

Ovog vikenda održano svečano otvorenje Adventa u Budimpešti! Pogledajte ove spektakularne fotografije…

Posebice nas je osvojila „Fashion street Budapest“ koja se nalazi na Deák Ferenc trgu. Kada prolazite istom, doživjet ćete pravu magiju jer će iznad vas visjeti lampice u obliku poklončića, štikli, kišobrana, torbi… Također, predvečer se puštaju i kultne božićne pjesme tako da ćete imati osjećaj kao da ste u nekom filmu.

Božićni sajam ispred Bazilike otvoren je za posjetitelje do 1. siječnja. Sadrži izložbu fotografija, klizalište, selfie spot, 3D svjetlosni show projiciran na pročelje bazilike sv. Stjepana te oko 100 umjetnina i rukotvorina te izlagače kulinarstva.

Prije ulaska posjetitelji su dužni predočiti svoje Covid potvrde.

Ako planirate negdje otići za vikend, Budimpešta je definitivno destinacija broj 1 koju biste trebali posjetiti u ovo blagdansko doba.