FOTO by Instagram @hm / @x_carms / @ilaydaserifi

Moda

Bucket šeširi: Od ribarske kape do velikog street style trenda

admin 27. srpnja 2021.

Autor teksta: Valentina Kožulj

Šeširi uskog oboda nisu bili izmišljeni s namjerom da bi bili modni dodatak. Prvi su ih nosili irski ribari i poljoprivrednici ne bi li se zaštitili od kiše i sunca.

No, godinama kasnije, ribarske kape postale su trendi modni dodatak, kojeg su poznati svjetski dizajneri uvrstili u svoje kolekcije, a modeli ih ponosno prošetali modnim pistama.

Trend bucket šešira nastavio se širiti 80- ih i 90- ih godina prošlog stoljeća, ali na velika vrata vratio se ove godine, postavši popularniji no ikad.

Zanimljiva je činjenica kako se ovi neobični šeširi mogu kombinirati na gotovo sve, a odgovaraju svima bez obzira na godine!

Bucket šešir odličan je za zaštitu od sunca pa je idealan odabir za vruće ljetne dane u kojim se nalazimo. Nemojte ga zaboraviti ponijeti na plažu! Funkcionalnost i moda ovog se ljeta odlično kombiniraju!

Ako ste ljubiteljica mode 90- ih, ovaj će vam šešir pomoći upotpuniti cijeli modni dojam u tom stilu i u sekundi vas vratiti u vaše omiljeno doba.

Sako i bucket šešir u istom stajlingu? Zašto ne! Ublažite dojam ozbiljnog poslovnog odnijela  i dodajte ovaj opušteni šešir!

Ako ste se do sada pitali kako nositi bucket šešir, ne morate više brinuti! Možete ga kombinirati na haljine, suknje, odijela, tenisice, visoke potpetice ili japanke.

Zagarantiran vam je jedinstven i moderan izgled jer bucket šešir neće tako brzo izaći iz trenda!