FOTO by IMDb

Film

Bubimir 2 – nakon 30 godina krenulo je snimanje nastavka!

admin 16. svibnja 2023.

Udarnu glumačku postavu čine Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega... 

Danas legendarni redatelj Tim Burton svoj je uspon u karijeri započeo režiranjem kratkih filmova, dok mu je prvi dugometražni film s kojim se proslavio bio “Big Adventure Pee Wee Herman” iz 1985. godine.

Foto: IMDb

Međutim, ono što je Tim Burtona lansiralo u orbitu slavnih je 1988. godina i film Bubimir koji slovi kao jedna od najlegendarnijih horor komedija ikad snimljena.

Iako priča uglavnom prati nedavno preminuli par duhova dok pokušavaju otjerati disfunkcionalnu obitelj iz vlastitog doma, film je dobio ime i zapamćen je po negativcu iz filma, liku Bubimira.

Dolazi Bubimir 2
Foto: IMDb

Michael Keaton, koji je do savršenstva odigrao ulogu nominiranu za Oscara, pružio je izvedbu koja je istovremeno smiješna i zastrašujuća.

Razgovori o nastavku ovog hit filma počeli su otkako je film objavljen 1988., ali iz nekog razloga projekt se nikada nije pomaknuo s mjesta. Oko 2010. godine podiglo se najviše prašine oko snimanja nastavka, ali čitav projekt odgođen je za 2019. godinu.

Foto: IMDb

Franšiza je povremeno oživljavana u nekazališnim oblicima, poput atrakcija u tematskim parkovima, animiranim serijama i Broadwayskim mjuziklima, ali želja za filmskim nastavkom uvijek je ostala nedosanjana. Sada, gotovo 30 godina kasnije dugo odgađani nastavak sage o Bubimiru konačno kreće sa snimanjem.

Dolazi Bubimir 2
Foto: IMDb

Warner Bros već je i službeno odredio datum izlaska filma, a to je 6. rujna 2024. Budući da je franšiza Bubimir toliko poznata po svojim jezivim vizualima i sablasnoj atmosferi, ima smisla što film izlazi u jesenskim danima.

Michael Keaton vraća se kao legendarni sablasni izazivač nevolja po kojem je film dobio ime. Keaton je radio s Burtonom nekoliko puta u svojoj karijeri od kojih je najpoznatija suradnja u Batmanu, godinu dana nakon Bubimira.

Foto: Netflix

Glumačkoj ekipi filma pridružila se i Jenna Ortega, koja je preko noći postala senzacija nakon svoje glavne uloge u Netflixovoj hit seriji Tima Burtona “Wednesday“, a utjelovit će Lydijinu kćer. Winona Ryder reprizirat će svoju ulogu Lydije i možemo zaključiti da nas čeka ubojita glumačka postava.