FOTO by Instagram @tonka_a

Putovanja

Brtonigla – nova istarska destinacija ljeta

Mia Vodopija 07. lipnja 2021.

Nadamo se da smo vam dali novu inspiraciju za odlazak u istraživanje te da ćete uživati u svim blagodatima koje Brtonigla nudi!

Za sve vas koji volite istraživati Lijepu našu, imamo novu destinaciju za vas! Brtonigla je općina koja je bogata prirodnim resursima i koja je ponosna na svoju netaknutu prirodu.

Fanovi dobre hrane i pića će definitivno uživati ovdje! Većina aktivnog stanovništva općine bavi se poljoprivredom, stoga je općina bogata proizvodima visoke kvalitete kao npr. vino, masline i maslinovo ulje, sir, riba, tartufi, meso, istarski pršut, povrće, jedinstveno mirisno i aromatično bilje.

Dok stanovništvo Brtonigle čini tek jedan posto stanovnika Istarske županije, kao centar vinogradarstva i vinarstva te seljačkog turizma usko povezanog uz vinsku proizvodnju, vinogradari Brtonigle proizvode deset posto cjelokupnog vina proizvedenog u Istri.

Jedan od najvećih i najkvalitetnijih kampova u Hrvatskoj, “Park Umag”, smješten je na obalnom dijelu Općine Brtonigla. Tu se nalazi i vodeni park Istralandia, drugi najbolji Aquapark u Europi. Brtonigla je svjetski poznata i po najboljem obiteljskom boutique hotelu u Hrvatskoj, Hotel San Rocco****.

Slijedeći najstrože kriterije restauracije, drevno obiteljsko imanje pretvoreno je u ekskluzivan kompleks koji obiluje komforom i sadržajima koji odlikuju vrhunske europske hotele. San Rocco najbolji je hrvatski Heritage hotel i očarat će vas na prvi pogled.

Nudi 14 soba, a svaka je dizajnirana na poseban način te stvara poseban ugođaj. Potpuno opuštanje omogućeno vam je u bazenima, sauni te terasi usred vrta. Iskusite luksuz u idiličnom okruženju putem SelectBox poklon paketa kao što su Čarobni odmor, Vikend iz snova, Stol za dvoje ili Ekstravagantna večera.

Za ljubitelje dobre hrane tu su restorani i konobe – konoba Astarea, Rondo, konoba Morgan i Silvano.

Strastveni ljubitelji čokolade će se oduševiti kada čuju da se u Brtonigli odvija Choco & Wine Fest. Otkrivajući svojim posjetiteljima nove trendove spajanja čokolade s vinom, ovo događanje obilježit će bogatstvo enoloških i gastronomskih okusa, od vrhunskih vina i maslinovih ulja do sira, meda i lavande, uparenih s glavnim bogatstvom festivala – čokoladom.

Nadamo se da smo vam dali novu inspiraciju za odlazak u istraživanje te da ćete uživati u svim blagodatima koje Brtonigla nudi!