Njega kose

Bronde balayage nikad nije bila toliko tražena nijansa kao ovog proljeća!

Antonija Andabak 18. travnja 2021.

Šiške su pun pogodak za isticanje nježno posvijetljene kose!

Ljepši period vremena u ljudima budi osjećaj okretnosti i motivacije da učine ono što za vrijeme zimske hibernacije nisu bili dovoljno inspirirani. Jedna od tih promjena svakako je ona vezana za kosu kada razne ideje padaju na pamet, a realiziraju ih vaši omiljeni frizeri!

Do sada smo više puta isticali posvjetljenje kose kao atraktivno rješenje za postizanje svježeg izgleda, osobito kada su brinete u pitanju. San gotovo svih tamnokosih djevojaka jest da bar jednu sezonu postanu nešto svjetlije, a mi smo pronašli boju koja službeno nosi naziv Grainy Blonde, odnosno to je boja koju možete lako povezati sa svim nijansama sjemenki, od onih sivkastih pa do zlatne nijanse.

Složit ćete se kada kažemo da mnoge brinete žele dodati toplinu i razigrani sjaj kosi, osobito u proljetno vrijeme kada nisu raspoložene za velike promjene poput popularnih crvenkastih ili pastelnih nijansi! Grainy Blonde odličan je primjer boje koja ne zahtijeva veliku obavezu i odlazak frizeru svaki mjesec.

Dovoljno je primijeniti kvalitetnu balayage tehniku te nakon par mjeseci osvježiti površinske pramenove, a preporučljivo je svakih godinu dana pramenovima osvježiti cijelu kosu. Između tretmana posvjetljivanja ne zaboravite na skraćivanje vrhova, a uz Grainy Blonde nijansu, primijetit ćete kako fantastično pristaju šiške!

Ako još niste spremni na takvu promjenu, dobrodošle su i tzv. curtain bangs, kod nas poznatije kao “zavjesa-šiške” koje se suptilno stapaju s ostatkom pramenova koji jednako efektno uokviruju lice. Trend koji svakako valja primijeniti pri odabiru ovakve frizure jest nešto intenzivnije isticanje pramenova koji padaju oko lica, a intenzitet boje ovisi o vašim preferencijama.

To može biti suptilno jedna nijansa svjetlija od ostatka boje ili kako posljednji trendovi nalažu, drastično svjetliji pramenovi kakve nose poznati celebovi poput pjevačice Dua Lipe. Ipak, nama su primamljiviji nježniji pramenovi pa svoju inspiraciju potražite u zavjesa šiškama s posvijetljenom kosom.

Ako su vas ipak zaintrigirale šiške, donosimo video bojanja kose poznatog modela Rocky Barnes čija savršena frizura služi kao inspiracija mnogim damama, spremnih na lijepu proljetnu promjenu!