Poznati

Brojni poznati prisustvovali na najiščekivanijoj modnoj reviji sezone!

Viktoria Šafranić 28. studenoga 2017.

Sinoć je održana 4. samostalna revija Lei Lou by Alex Dojčinović za proljeće/ljeto 2018!

Deset godina formalnog postojanja na domaćoj modnoj sceni Aleksandra Dojčinović zaokružila je romantičarskom kolekcijom koja bi se najkraće, budući da se snažno naslanja na osamdesete godine, mogla opisati kao oda jednoj mladosti, dizajneričinoj ponajprije, budući da ona sama pripada upravo toj generaciji, ali u njoj će se prepoznati i njezine brojne suvremenice i poklonice.

Photo by: John Pavlish

U sinoćnjem modnom spektaklu uživali su: Severina, Biserka Petrović, Oliver Mlakar, Sandra Perković, Branka Krstulović, Ana Stojić Deban, Tomislav Madžar, Sanja Doležal, Ivona Čulo, Marin Pucar, Lejla Filipović, Danijela Martinović, Nevena Rendeli Vejzović, Tihana Harapin Zalepugin, Anica Martinović, Maja Šuput, Antonija Stupar Jurkin, Ivana Mišerić, Marija Borić, Ana i Joško Čagalj, Kristina Krepela, Ivana Ergić, Korana Gvozdić, Petra Kurtela, Božena i Igor Lazarević, Duško Modrinić, Ante Vrban, Irena Škorić, Iris Androšević Pinjuh, Grgo Zečić te mnogi drugi.

Photo by: John Pavlish

Riječ je o kolekciji koja naglašava osobnost i šalje poruku da je dozvoljeno baš sve, od robusnog remena preko nježne čipkaste haljinice, snažno naglašenih ramena ili kožnog šorca visokog struka na gležnjače s vezicama od fine imitacije zmijske kože, a koje će iduće proljeće, bez sumnje, ukrasti sve poglede i biti najljepši saveznik Lei Lou haljinama, koje su i dalje u fokusu Aleksandrinog stvaralaštva.

Photo by: Mateja Vrčković

Večer obilježena igrama providnog i neprovidnog, čednog i prpošnog, kratkog i dugog, blještavog i mat, nježnog i snažnog kulminirala je višedimenzionalnim haljinama naglašenih silueta i nimalo pritajenog glamura, što znači da nas očekuje modno neustrašivo proljeće prepuno transformacija u svakom smislu.

A dozvoljeno će biti apsolutno sve, pa čak i pretjerivanje detaljima koji su u ovoj priči, doduše, toliko međusobno kompatibilni da se zapravo čini kako i jest jedino ispravno istovremeno nositi blještave aplikacije, statement nakit, široko, kožno remenje i zanimljive cipele, uz pomoć kojih čak i najjednostavnije haljine dobivaju predznak raskošne, a ta savršeno ukomponirana nespojivost ostavlja im, kad se sve to skine, neslućene prilike za kombiniranje, čak i u svakodnevnici.

Photo by: Mateja Vrčković

Kolekciji je dizajnerica, dakle, ovaj put sukladno prostoru u kojem se revija održala, podarila i jaku umjetničku crtu, a svaka kombinacija postala je na taj način modna minijatura i jedna uokvirena priča njezine karijere u osamnaest slika, koliko je ukupno bilo modela na pisti. Baš sve, od nakita s vlastitim potpisom, cipela, torbica i dodataka, pa sve do upečatljivog metaliziranog make upa bilo je, uz odjeću, dio zaokružene vizije mode kakva je bila nekad i njezine evolucije do današnjih dana.

Photo by: Mateja Vrčković

Zato ovo nije bila Aleksandrina nostalgična retrospektiva dosadašnjeg rada, već upravo suprotno, futuristički prikaz prošlosti u Modernoj galeriji, koja uostalom i sama, na isti način, čuva neka od najljepših djela hrvatske rane i kasne umjetničke moderne, na koja je dizajnerica, a osobito na ona potpisana ženskim rukama, željela podsjetiti ovim događajem.

Photo by: John Pavlish

Nakon najiščekivanije modne revije sezone, uzvanici su službenim Opel automobilima odlazili na after party u Oris-kuću arhitekture.