FOTO by Delish

Iće & piće

Brie pita s borovnicama – ukusan i hrskavi desert stvoren za vruće ljetne dane

Krešimir Šustić 10. kolovoza 2020.

Raj za nepca koji je gotov za manje od sat vremena

Aktualna ljetna sezona osim odlaska na godišnji odmor i uživanje uz obalu mora, ističe se i po ukusnim voćkama koje sazrijevaju u narednim mjesecima, te nam služe kako bi obogatili naše dnevne menije.

Osim što ih koristimo za smoothije kako bi nahranili naše organizme zdravim namirnicama, često ih uvrštavamo kao jedan od glavnih sastojaka u lagane deserte koji poprime sasvim novi okus zahvaljujući njima.

Od egzotičnih i tropskih plodova, pa sve do klasičnih sezonskih, posebnu čar imaju bobičaste borovnice, poznate kao jedna od najzdravijih namirnica bogata energetskim i nutritivnim vrijednostima.

Kako bi u potpunosti iskoristili njene čari i uživali u njenim blagodatima, pronašli smo recept za božanstvenu pitu, čiji recept donosimo u nastavku.

Potrebne namirnice:

500 g borovnica

1/2 šalice šećera

1 žlica kukuruznog škroba

Sok od limuna

Kore za pitu

1/2 kg Brie sira

Jaja

Šećer većih zrna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C , a u velikoj zdjeli pomiješajte borovnice, šećer, kukuruzni škrob, limunov sok.

Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte koricu pita tako da bude veća od lima za pečenje, te je prebacite na isti.

Postavite Brie u središte kore, na vrh dodajte izmiješane borovnice, preklopite rubovima kore, a zatim premažite razmućenim jajima.

Pecite dok se sir ne rastopi i dok kora ne poprimi zlatnu boju, što je otprilike oko 30-ak minuta.

Za kraj vaš desert posipajte šećerom i uživajte u novom omiljenom okusu pite!