FOTO by Instagram

Dom

Božićni vijenac napravljen od sira i salame, bit će prava atrakcija vašeg blagdanskog stola!

Antonija Andabak 24. prosinca 2020.

Slaganje narezaka u obliku vijenca, izvrsna je ideja koju valja isprobati!

Nije važno za koju prigodu pripremali jestivi vijenac, plata od mesnih delicija uvijek je sigurna (i ukusna) opcija za stolom. Ljudima daje mogućnost da naprave vlastiti doprinos i kreiraju savršen spoj ukusnog sira i mesnih narezaka.

Da bi ovo klasično predjelo učinili svečanijim, posložite sir, špek, kulen i pršut u posljednji trend oblikovanja hrane i kreirajte vjenčić koji će unijeti moderan, blagdanski štih za stolom.

Kao i svaka druga plata, bilo slatka ili slana, i vi ćete na jedno mjesto okupiti omiljene sireve poput goude, mozzarelle, emmentala i cheddara, postaviti krekere, narezati suhomesnate proizvode te dodati slatkaste okuse koji se lijepo sljubljuje s onim slanima.

Slatki, a zdravi dodaci poput grožđa, orašastih plodova, maslina i brusnica, kao i preljeve poput meda i džema, stavite u zasebne male zdjelice te ima nađite mjesto na drvenoj plati.


Instagram Vam može poslužiti kao prava inspiracija kako složiti omiljene sastojke u oblik vijenca koji će zadiviti sve prisutne ukućane i goste koji će uvijek dati veću ocjenu uživanja u onom jelu koje je predivno dekorirano, što zapravo i jest tajna ukusnog obroka.

Ako se baš ne snalazite u dekoriranju i odabiru namirnica kao na fotografijama, uzmite uobičajene sastojke kojima biste inače poslužili goste i redajte ih u krug da izgledaju poput vijenca. Jednostavno, ali učinkovito!