FOTO by Instagram @helloitsjasper

Putovanja

Božićni sajam u Heidelbergu jednostavno morate posjetiti!

Mia Vodopija 02. prosinca 2021.

Možda nije kao Dresden, ali ćemo se svejedno zabaviti...

Za sve one koji su istu planirali posjetiti, znamo da je svima slomljeno srce što je Bavarska službeno otkazala sve božićne sajmove za 2021. Ipak mi smo tu da vas razveselimo s dobrim vijestima.

Božićni sajmovi u drugim područjima Njemačke se još uvijek održavaju (u ovom trenutku – možda dođe do promjena zbog korone)! Jedan od božićnih sajmova koji je otvoren je onaj u Heidelbergu i dopustite nam da vam kažemo, ovaj sajam jednostavno ne možete propustiti.

Smješten uz slikovitu rijeku Neckar u Baden-Württembergu, nalazi se poznati njemački sveučilišni grad Heidelberg. Iako je ovaj grad zadivljujući u bilo koje doba godine, u božićnoj sezoni on istinski oživi. Veseli gosti počinju puniti centar grada sredinom studenog kada počinje svjetski poznati božićni sajam!

Važno je napomenuti da je božićni sajam otvoren samo za one koji su potpuno cijepljeni ili imaju dokaz o oporavku od svog liječnika. Maske su obavezne na svim dijelovima sajma u kojima se ne jede i ne pije.

Nebrojeni štandovi s hranom, ručno rađeni proizvodi, glazba, klizanje… što god poželjeli, to vjerojatno imaju! Uvjerene smo da svi, koji su došli na adventski sajam, su ostali oduševljeni njime.

Njemačka je prekrasna i velika, a ovaj grad je savršeno mjesto za posjet na nekoliko dana, gdje ćete uživati u promjeni atmosfere, novim ljudima i delicijama!