Dekor

Božićni patuljci skandinavskih korijena upotpunit će vaš blagdanski dekor

Krešimir Šustić 02. prosinca 2020.

Preslatke srećonoše dolaze iz bajki kako bi nam uljepšali blagdane

Ulaskom u posljednji mjesec u godini većina nas je pohrlila na tavan ili u podrum kako bi izvukli posebno zaštićene kutije u kojima čuvamo najljepše božićne dekoracije.

Unošanjem veselih blagdanskih motiva u naše životne prostore definitivno ćemo uljepšati ovu turbulentnu godinu i s velikim guštom dodati dozu čarolije.

Osim vjenčića, girlandi, kuglica i klasičnih dekorativnih predmeta, veliku popularnost su postigla i neodoljiva bića skandinavskih korijena – božićni patuljci!

Patuljci znani pod imenom Nisse ili Tomte, bića su iz nordijskog folklora koja su povezana sa zimskim solsticijem i božićnim dijelom godine, a izgledom podsjećaju na vrtne patuljke.

Osamljeni i nestašni domaći duhovi, odgovorni za zaštitu i dobrobit seoskog imanja za razliku od Djeda Mraza, koriste ulazna vrata i žive u šumama skandinavskih zemalja.

Preslatke srećonoše su najčešće napravljeni od drva i filca, malog su rasta, a krase ih prepoznatljive duge bijele brade i šiljasta kapica u crvenoj boji.

Idealni su da ih postavimo na vidljive kutke u našim interijerima jer vjerujemo kako će iskreno obradovati svakog gosta koji će ih promatrati s velikim osmijehom na licu.

U nastavku slijedi galerija s nekoliko odabranih favorita koje smo pronašli unutar JYSK božićne ponude koji će zasigurno unijeli sreću i veselje u vaše domove.