FOTO by Instagram @thelittleblogofvegan
Božićni kolačići u obliku češera su must have ovih blagdana!
Donosimo ukusan recept
Blagdansko doba idealno je vrijeme za kreativne poslastice koje ne samo da oduševljavaju okusom, već i izgledom.
Ovi božićni kolačići u obliku češera savršen su primjer toga – neodoljivo dekorativni, podsjećaju na šumske prizore pod snježnim pokrivačem, a istovremeno nude bogat čokoladni okus kojem je teško odoljeti.
Posebnost ovog recepta je i to što koristi sastojke pogodne za vegane, ali ih vi lako možete prilagoditi prema vlastitim željama, bez straha da ćete izgubiti čaroliju okusa.
Bilo da želite iznenaditi goste, obogatiti blagdanski stol ili jednostavno uživati u toplini doma uz šalicu čaja ili kuhanog vina, ovi češeri su pravi izbor.
Priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv okus koji savršeno upotpunjuje blagdanski duh!
Sastojci
- 150 g čokoladnih keksa
- 60 g biljnog krem sira
- 1 žlica kakaa u prahu
- 200 g tamne čokolade (minimalno 70 %)
- Cornflakes
Upute
Priprema posude: Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Priprema keksa: Kekse stavite u blender ili multipraktik i usitnite u fine mrvice. Ako nemate blender, stavite kekse u vrećicu i zdrobite ih valjkom za tijesto.
Izrada smjese: Prebacite mrvice u zdjelu, dodajte krem sir i kakao u prahu. Dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Kada pritisnete smjesu prstima, trebala bi se lijepo oblikovati.
Oblikovanje: S čistim rukama oblikujte kuglice težine oko 20 g. Lagano stisnite vrh svake kuglice kako biste dobili ovalni oblik nalik češeru.
Dodavanje cornflakesa: Počevši od dna, pažljivo utisnite cornflakes u smjesu, stvarajući izgled ljuskica na češeru. Radite prema vrhu koristeći manje listiće za prirodan izgled.
Hlađenje: Smjestite oblikovane češere na pripremljeni pleh i stavite ih u zamrzivač na otprilike 25 minuta, dok se dobro ne stvrdnu.
Priprema čokolade: Pet minuta prije nego što izvadite češere iz zamrzivača, otopite čokoladu.
Premazivanje: Izvadite češere iz zamrzivača. Svaki stavite na vilicu i prelijte otopljenom čokoladom, pazeći da višak otkapa natrag u posudu. Vratite češere na pleh.
Dovršavanje: Češeri će se brzo stvrdnuti zbog hladnoće, pa ih možete staviti u zamrzivač još 5-10 minuta za dodatnu sigurnost.
Posipanje: Prije posluživanja pospite svaki češer tankim slojem šećera u prahu kako biste postigli efekt snijega.
Poslužite ih uz šalicu toplog napitka i uživajte!