FOTO by Not on the high street

Dom

Božićni gin na naše nepca donosi blagdansku rapsodiju cimeta i naranče!

Daria Lovrić 17. studenoga 2023.

Bogata aroma i mnoštvo začina u samo jednom gutljaju!

Popularnost gina može se pripisati različitim faktorima, kao što su njegova bogata i kompleksna aroma, tradicija proizvodnje i jednostavno sljubljivanje s drugim pićima.

Božićni gin
Božićni gin

Gin nastaje destilacijom neutralnog alkohola s bobicama borovnice, ali nerijetko uključuje i druge biljke, začine, voće i koru. Ova raznolikost sastojaka daje ginu bogat spektar aroma, što ga čini vrlo zanimljivim i aromatičnim pićem.

On je osnovni sastojak mnogih klasičnih i suvremenih koktela, uključujući Martini, Negroni, Gin Tonic i Tom Collins. Fleksibilnost gina omogućuje ljubiteljima koktela istražiti različite okuse i stvoriti nove i inovativne napitke.

Gin ima dugu tradiciju, posebno u Velikoj Britaniji, gdje je bio popularan još od 17. stoljeća, a unazad nekoliko godina jedno je od najpopularnijih pića i kod nas.

Osim što se odlično spaja s tonicima i raznoraznim gaziranim sokovima, u gin dodajemo začine kako bi pojačali aromu i okuse. Ususret blagdanskoj sezoni, pronašli smo božićni gin koji savršeno dočarava duh Božića u samo jednom gutljaju i to bez dodatnih začina.

Ovaj božićni gin je aromatičan i karakteriziraju ga slatke note naranče i začini cimeta, đumbira i muškatnog oraščića. Za poseban festive izgled i okus u čašu dodajte 50 ml božićnog gina, nadopunite sa 150 ml tonika i ukrasite štapićem cimeta i komadićem narančine kore.

Želite li i vi ovih blagdana uživati u ginu s okusom Božića, ovaj aromatičan primjerak potražite putem Not on the high street web trgovine, po cijeni od £18.