Dekor

Božićni darovi za sebe: Inspiracije za poklon samoj sebi ove godine

admin 08. prosinca 2023.

Autor: Sara Ritoša

Svake godine doživljavamo strku i paniku oko božićnih poklona. Razmišljamo o tome što pokloniti drugima, brinemo se hoće li im se svidjeti, prpremamo liste osoba koje želimo obradovati, i pitamo se jesmo li ikoga izostavili. No, koliko često razmišljamo o sebi, o našim željama koje se tijekom godine gomilaju?

Postavljanje sebe na prvo mjesto često je teško jer smo navikli brinuti o drugima, ali zaboravljamo na važnost samoprezentacije i samopomoći. Uzmimo vremena da razmišljamo o sebi i obradujemo se poklonom kao izraz zahvalnosti za sav trud i rad koji smo uložili tijekom godine.

Evo nekoliko primjera poklona koje možete darovati samoj sebi, bez ikakvih grižnji savjesti, jer ste zaslužile:

Dan za sebe:

Uzmite dan odmora, isključite se iz svijeta medija i uživajte u šetnji gradom, solo ručku ili samo opuštanju kod kuće uz dobru knjigu ili film. Pauzirajte jedan dan, odmorite dušu i tijelo, te napunite baterije za nove izazove.

Wellness centar:

Opuštanje uz masaže, bazene i saune odličan je bijeg za kratak odmor od stvarnosti. Priuštite si da vas netko razmazi i ugađa na nekoliko sati.

Nova knjiga, torbica ili haljina:

Sada je idealno vrijeme da si priuštite nešto što dugo gledate i ne znate trebate li to uistinu. Poklonite si onu novu torbicu koju gledate u izlogu ili haljinu koju ste već dva, tri puta išli probati, ali niste sigurni je li to pravi izbor. Pronađite nešto o čemu ne prestajete razmišljati, jer ipak, vi najbolje znate što vaše srce toliko dugo želi.

Putovanje:

Odlazak na putovanje tijekom božićnih praznika odlična je ideja za punjenje baterija prije povratka na posao i depresivnog prvog mjeseca. Samostalna putovanja postaju sve popularnija, stoga nemojte se bojati napraviti taj veliki korak. Rezervirajte avionsku kartu i odmorite se u mjestu o kojem već duže sanjate.

Nemojte se zaboraviti, jer samo vi možete voditi svoje snove i nagraditi naporan trud koji ulažete u sebe.