FOTO by Amazon

Dekor

Božićna kokoš je top ukras ovogodišnjeg božićnog drvca

Mia Vodopija 17. studenoga 2021.

Mi ih se ne možemo zasititi!

Mnogi ljudi ne bi pomislili da je kokoš simbolična životinja koja ima bitnu ulogu u raznim mitologijama i religijama.

Za kokoš (i pijetla) se smatra da je vidovita ptica koja može predvidjeti stvari poput dolaska gosta, putovanja ili smrti, a u svadbenim običajima i agrarnim ritualima ona je tu da osigura plodnost. Postojalo je i uvjerenje da su zvuci kokoši i pijetla božanskog porijekla.

Raznolika prisutnost kokoši u mitološkim, religijskim i folklornim sistemima popraćena je i odgovarajućom likovnom produkcijom. Zbog svoje vizualne atraktivnosti, kokoš je ostala zanimljiva suvremenom slikarstvu i umjetnosti.

Upravo zbog svega navedenog, ne čudi nas da je motiv kokoši ove godine zaludio internet. Prvo smo imali svjetleće kokoši, a sada ih stavljamo kao ukras na božićna drvca.

amazon.com

Ovaj božićni privjesak s Amazona je izrađen od izdržljive tkanine, svijetle boje i sigurnih materijala. Ne blijedi lako i može se dugo koristiti kao božićni ukras.

amazon.com

Božićna kokoš je jednostavna za vješanje i lagana za ukrašavanje. Možete ju objesiti na prozore, zidove, vrata, drveće ili gdje god želite ukrasiti. Uz pomoć božićne kokoši unesite blagdansku zabavu u svoj dom.

amazon.com

Ova posebna koka je prikladna za uređenje dnevnog boravka, spavaće sobe, radne sobe, ureda i drugih mjesta. Istovremeno, ovaj slatki božićni ukras savršen je poklon za vašu obitelj, prijatelje ili za kolegice i kolege za Božić.

Štosna i zanimljiva, neka ova božićna kokoš unese malo božićnog duha (ali i smijeha) u vaš dom!