FOTO by BOVE

Moda

BOVE – profinjeni komadi nakita inspirirani mediteranskim motivima

Daria Lovrić 01. srpnja 2022.

“U malim bovama - more je ljubavi” – naušnice koje imaju simbolično značenje

Razigrani ljetni dani su stigli i sve vrvi veselim bojama i atraktivnim dizajnom. Ljeto je najopuštenije godišnje doba u kojem s guštom kombiniramo modne outfite i posebnu pažnju dajemo modnim dodacima.

BOVE naušnice
BOVE naušnice

Izbor nakita zaokružit će cijeli look i podići ga na viši nivo. Kod odabira savršenog nakita važno nam je da je jednostavan, a opet dovoljno upečatljiv te da ga možemo kombinirati u svim prigodama, od svečanih događanja pa do ležernih druženja.

Nakit nam pruža dodatno samopouzdanje i profinjen izgled i začin je svakoj modnoj kombinaciji. Iako ga dodajemo posljednjeg, vrlo je važan ukras na našem tijelu. Njegova simbolika seže davno u prošlost što još više govori o važnosti ovog modnog dodatka.

BOVE naušnice
BOVE naušnice

Od nakita, ljeti najviše preferiramo nošenje naušnica. Kako bi što lakše podnijeli visoke temperature, ljeti najčešće nosimo podignute frizure, stoga su naušnice naš apsolutni favorit kada je riječ o „ljetnom“ nakitu.

U potrazi za istančanim komadima nakita, unutar kolekcije domaćeg brenda BOVE pronašli smo prekrasne modele koje ćemo nositi čitavo ljeto, ali i ostatak godine.

Vrijedne ruke mladih kreativki s Hvara, Marije Tudor i Ines Horvat, zaslužne su za osebujne komade nakita koji će vas osvojiti svojim profinjenim i funkcionalnim dizajnom. Svoju ljubav prema nakitu te njegovoj simbolici Marija i Ines pretočile su u brend BOVE 2020. godine.

BOVE
BOVE

Potaknute idejom o stvaranju praktičnog i jednostavnog nakita koji odgovara svakodnevnim, ali i formalnim odjevnim kombinacijama nastao je hrvatski brend BOVE i prvi model naušnica.

BOVE naušnice
BOVE naušnice

„Željele smo ponuditi nakit koji će biti prvenstveno praktičan onome tko ga nosi. Većina naših naušnica sastoji od alki i privjesaka. Privjesci se mogu odvojiti od alki, a one nositi samostalno.“ – poručuju djevojke.

Sam naziv brenda nastao je na plaži, razmjenom ideja plivajući uz bove. Također, privjesci koji dolaze uz alke izgledom podsjećaju na okrugle plutače – bove.

BOVE naušnice
BOVE naušnice

BOVE – naušnice inspirirane otočkom okolinom

Vođen idejom minimalizma i praktičnosti, Bove inspiraciju crpi iz rodnoga Hvara i mediteranskih motiva, ali ponajviše iz osjećaja koje oni bude. Zasad unutar brenda BOVE možete pronaći dvije kolekcije u koje ćete se zaljubiti.

Prvu kolekciju čine modeli Bove, 22, 33 i Jakob. Ova kolekcija objedinjuje osjećaj ljeta, otočki način života i uživanje u malim stvarima, a naš najdraži model naušnica je svakako Bove.

Photo by Joško Barbarić

Bove su naušnice koje se sastoje od alki i dva para privjesaka koji se mogu mijenjati. Na taj je način omogućeno svakodnevno mijenjanje kombinacija i umjesto jednog para naušnica imate njih nekoliko. BOVE u svojoj ponudi ima privjeske od lapis lazulija, afričkog tirkiza, koralja i riječnih bisera, a prilikom kupnje možete odabrati 4 privjeska po želji te jednu od tri veličine alki.

Photo by Joško Barbarić

Modeli 22 i 33 dolaze s privjescima od rozenkvarca i akvamarina te se također mogu odvajati od alki, dok je Jakob apsolutni ljetni pobjednik i statement komad namijenjen onima koji vole uočljivije naušnice.

Simbolika u naušnicama brenda BOVE

Drugu kolekciju čine modeli: Nyssa, Galene i Thaleia. Oni su manje minimalistički komadi inspirirani morem i morskom obalom, ali i suodnosom svjetla i tame. Svaki od modela predstavlja drugo „lice” mora.

BOVE naušnice
BOVE naušnice

Model Nyssa je inačica modela Bova, a dolazi u tri veličine i s dva para različitih privjesaka od bijelih i modrih bisera. Ona zadržava samu bit BOVE branda – jednostavnost i praktičnost na prvom mjestu, dok su Galene i Thaleia nešto raskošniji modeli.

BOVE naušnice
BOVE naušnice

Nyssa znači početak, stvaranje vala, te je upravo zato tako minimalna. Privjesci od modrih i bijelih bisera simboliziraju suživot tame i svjetla poput taoističkog yina i yanga. Galene znači cvjetanje i simbolizira morsku pjenu, stapanje valova s obalom i nemirno more, dok Thaleia znači spokoj, smirenje oluje i mir. Prva kolekcija pobuđuje ljetni osjećaj, dok je druga inspirirana jesenjim i zimskim osjećajem kojeg otočani vrlo dobro poznaju.“ – poručuju vlasnice brenda.

Photo by Joško Barbarić

Uz nadahnuće i inspiraciju koje nalaze u mediteranskim motivima, koji su nepresušan izvor ideja, vjerujemo da ćemo imati prilike vidjeti još mnoštvo novih komada nakita. Ako je i vas zaintrigirala priča ovih dviju božanstvenih kolekcija hrvatskog brenda BOVE zapratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.