FOTO by Instagram @didelices35 / @madamefaitdesgateaux / @slatkadomacica

Dom

Bounty torta – raj za okusne pupoljke! Jeli bi je od jutra do mraka!

Daria Lovrić 30. kolovoza 2022.

Nema bolje kombinacije od kokosa i čokolade! Koja je frendica zadužena za kolače?

Kad zamislimo rapsodiju okusa koja oduševljava naša nepca onda su zasigurno kokos i čokolada u igri. Savršena kombinacija namirnica u sočnom izdanju Bounty torte lansirat će vas direktno na Maldive ili Sejšele i pješčane plaže pune palmi i kokosa.

Ova divna torta sastoji se od sočnog kakao biskvita, ukusne kreme od kokosa i griza te božanstvenog sloja ganache kreme.

Bounty tortu jednostavno je napraviti i sama izrada ne zahtijeva previše vremena, stoga trk na posao i oduševite svoje ukućane!

Recept i način pripreme pročitajte u nastavku :

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 150g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150ml ulja
  • 200ml mlijeka
  • 150g brašna
  • 30g kakao praha
  • 1 prašak za pecivo

Preljev za biskvit:

  • 300ml mlijeka
  • 2 žlice šećera

Krema:

  • 700ml mlijeka
  • 150g šećera
  • 1 vanilin šećer ili žličica arome vanilije
  • 120g griza
  • 200g kokosa
  • 120g maslaca

Ganache:

  • 200ml vrhnja za šlag
  • 100g mliječne čokolade
  • 100g čokolade za kuhanje

Priprema:

Za biskvit pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Smjesi dodajte mlijeko i ulje te još malo miksajte. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijte u posebnu posudu te postepeno dodajte u smjesu i polako mutite mikserom u nižoj brzini.

Nakon što ste sjedinili sastojke, smjesu istresite u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Vrijeme pečenja predviđeno je za kalup od 28 centimetara. Ako koristite drugu veličinu, kada je biskvit pečen provjerite koristeći čačkalicu.

Pred sam kraj pečenja biskvita, prokuhajte mlijeko i šećer. Nakon što je biskvit gotov, još ga vrućeg prelijte prokuhanim mlijekom i ostavite da se ohladi.

Kako bi skuhali kremu, prokuhajte mlijeko, šećer i vanilin šećer. Čim prokuha maknite s vatre i dodajte unutra griz i kokos. Vratite na laganu vatru i kuhajte još oko dvije minute dok se smjesa ne zgusne. Nakon toga umiješajte maslac i smjesu rasporedite preko biskvita.

Za čokoladni ganache pomiješajte vrhnje za šlag i čokolade razlomljene na kockice. Kuhajte sastojke na srednjoj vatri dok se čokolada ne otopi i zatim smjesu prelijte preko kolača. Kolač ukrasite Raffaello kuglicama ili Bounty čokoladicama i stavite ga na hlađenje minimalno 3 sata.

U slast!