Ljubav & veze

Bol tijekom seksa – isplati li se trpjeti?

Engineer 24. ožujka 2019.

Što kad si u dugoj vezi i postaneš svjesna da je ona golema strast s početka u potpunosti nestala?

Ponekad ovu rečenicu mnoge od nas se uopće boje izreći naglas. S obzirom na društvo i okolinu u kojoj živimo, kako bi jedna žena imala pravo seks proglasiti bolnim i neugodnim iskustvom.

No i to se dešava. Ovdje ne govorimo o prisilnom upuštanju u spolne odnose ili prvom seksu, već jednostavno o ženama koje su dale sve od sebe da ostanu u vezi jer eto ‘1o godina nije za odbaciti’, a seks je postao nešto zaista mukotrpno, nešto što se više ne može izdržati.

Postavlja se samo jedno pitanje, vrijedi li trpjeti?

Jeste li ikada stisnule zube samo da ugodite drugoj strani, a u glavi vam se u istom trenutku vrti sto misli: ‘Što ja uopće radim ovdje?’ ‘Ja njega više ne volim, ne osjećam trunke privlačnosti.’ ‘Trebam li otići ili ostati?’ A čak vam na pamet ni ne pada nitko drugi (složit ćemo se da su ovo rijetki slučajevi).

Nažalost na zadnje pitanje ćete sami u konačnici morati donijeti odgovor, nakon što dobro odvažete isplati li se to sve uistinu?

Kada se osoba tako osjeća i još po mogućnosti drži sve u sebi, naravno da to utječe i na seksualan život. Ono što je nekad lako ulazilo, sad ti se čini kao da te režu nožem i moliš sve svece da čim prije završi. Pokušavaš se kroz predigru uzbuditi, ali ništa ne pomaže…ni masaže, ni muzika, ni vino!

Mi smo razmišljanja da nakon dugih zajedničkih godina čovjek duguje drugoj strani poštovanje i naravno da nećeš izaći iz nečeg samo tako. Ne zato što bi te linčovali (iako bi neke trebali koji su bez objašnjenja digli sidro), već zato što te ta druga strana uvijek nesebično mazila, pazila i voljela.

No s druge strane, ako je taj ‘gospodin’ uistinu pravi, kako do sada nije shvatio da nešto nije u redu? Kako nije primijetio da okrećeš glavu i neprimjetno brišeš lice s kojeg teku suze te moliš u sebi da seks čim prije završi? Kako nije primijetio tvoju tišinu? Kako netko tko te toliko voli nije vidio da se možda već više od godinu dana osjećaš loše i samo želiš da te netko primi za ruku i izvuče iz te kolotečine? Zašto ti on nije dao ruku i ponovno te osvojio? Znaš zašto?

Jer se on opustio, jer on zna da si ti njegova. Označio je svoj teritorij i vjeruje da svakodnevni trud više nije potreban. Jer njemu je dobro, ti i dalje ispunjavaš sve što on želi. A tebe tko pita…

I onda se ljudi pitaju ‘Kako to da su prekinuli? Preizbirljiva je? Odjednom joj je palo na pamet, nakon toliko godina odstupiti jer eto s njim nije pronašla zajedničke interese?’. ‘Ta današnja ‘moderna’ mladež ništa ne valja.’

Da ljudi, sranja se dešavaju. I ako si dugo u nečem samo da bi zadovoljio okolinu, ne piše ti se dobro. Godine čine svoje, s 15, 25, a kamoli s 35 nisi ni približno isti. I ako do sada već svojoj familiji nisi priredila ‘dijete’, imaš pravo odlučiti OTIĆI. Otići i ne osvrtati se jer ne ostavljaš ništa bolje iza sebe, bolje ‘očito’ tek dolazi. Ne zaslužuješ trpjeti bol u nijednom segmentu svog života, ako to ne moraš.

Za one koji su u braku, rješenje će pronaći sami. Ali mišljenja smo da ako si već savjesno ušao u takvu zajednicu, onda se moraš i naučiti nositi s nekim stvarima, no ako pritom ideš skroz protiv sebe, onda to i nije neki brak.

Bol u seksu može se riješiti ako to već nije doseglo vrhunce gdje jedno drugo mrzite. Rijetko koja ljubav traje vječno, ali ako tu postoji poštovanje, ako te on još uvijek uspije nasmijati, onda pokušajte porazgovarati i pronaći najbolji način kako jedno drugom pomoći.

Druga strana, ako je imalo bistar u glavi, razumjet će da mora dati sve od sebe kako te ne bi izgubio. I zapamti, ako netko na kraju ipak mora ostati povrijeđen, dobro razmisli koga vrednuješ više, sebe ili njega!