Dekor

Boje o kojima svi pričaju u 2017.-oj ?

Viktoria Šafranić 09. siječnja 2017.

Trendi boje – Ušli smo u 2017.-u, što znači samo jednu stvar, vrijeme je za razgovor o trendi bojama koje će dominirati ove sezone. Ako ste uskoro planirali napraviti promjenu u dekoraciji Vašeg interijera, nadamo se da ćete u ovom članku pronaći inspiraciju za odabir pravih tonova. Znamo, znamo, ništa nije lakše zamisliti nego kad […]

Trendi boje – Ušli smo u 2017.-u, što znači samo jednu stvar, vrijeme je za razgovor o trendi bojama koje će dominirati ove sezone. Ako ste uskoro planirali napraviti promjenu u dekoraciji Vašeg interijera, nadamo se da ćete u ovom članku pronaći inspiraciju za odabir pravih tonova.

Znamo, znamo, ništa nije lakše zamisliti nego kad nam je to na neki način predočeno, stoga smo Vam odlučili pokazati nekoliko prostorija da biste uopće dobili dojam kako bi to izgledalo u Vašem prostoru. Ubrzo ćete shvatiti zašto smo u 2017.-oj godini opsjednuti upravo ovim tonovima.

U središtu pozornosti definitivno će biti sofisticirane nijanse, ugodne oku, a birat ćemo ih najčešće na temelju vlastite osobnosti.

Kreativnim, društvenim ljudima mogle bi se itekako svidjeti nijanse poput mračno plave, vatreno crvene ili čak jarko zelene boje. U ovoj prostoriji, jasno se naglašava svaki komad namještaja. Kombinacija zelene i smeđe daje jedan izražajno dramatičan, no nadasve elegantan izgled prostorije.

Za one tradicionalne tipove koji vole jednostavnost, no ipak i suvremeni prostor, zemljane boje, siva i tamno zelenkasta bit će pun pogodak. U ovoj prostoriji, smećkasto siva u kombinaciji sa zemljano zelenom nijansom pruža jednu posebnu vibru, odnosno osjećaj mirnoće. Trendi boje.

Ako ste povučenija, odnosno introvertirana osoba, svjetlije nijanse poput nebesko plave, roze i svijetlo žute bit će najbolji odabir. Dok još niste sigurni da li bi Vam se uopće svidjele jače nijanse, takve prigušene boje idealne su za uređenje jer većinom odgovaraju uz svaki namještaj. Ako Vam se prostorija učini presvijetlom, uvijek je odlično dodati i detalj koji će u potpunosti razbiti monotoniju i dati joj određenu energiju, poput ovog neodoljivog jarko žutog stolića. Trendi boje.

 

Izvor: https://www.elledecor.com/