FOTO by Emily Morgan
Blinčiki – napravite ruske palačinke s jabukama!
Kulinarsko putešestvije na najukusniji način!
Nikad niste čuli za ruske palačinke koji se zovu blini ili blinčiki? Ne brinite, nismo se ni mi okušali u koketiranju s ruskom tradicionalnom kuhinjom pa smo zaključili da bi blini mogli biti najlakši i najukusniji način kako započeti kulinarsko putešestvije.
Okus blinčika najbliži je crêpe palačinkama koje karakteriziraju tanko ispečene palačinke i punjenje raznim nadjevima. Ovoga puta, unijet ćemo mali zaokret jabukama koje se naribane dodaju smjesi za još sočniji okus.
Ovakve je palačinke najbolje poslužiti s umakom od višanja za vrhunski doručak – ili desert. Evo što vam je potrebno za smjesu od deset manjih blinčika.
- 2 jabuke, slatke ili kisele, po želji
- 1 veliko jaje, tučeno
- 5 do 6 žlica (37 do 45g) višenamjenskog brašna
- 1 žlica suncokretovog ulja ili maslaca
- Kiselo vrhnje
- Umak od višanja za posluživanje
Upute:
- Ogulite i naribajte jabuke.
- Pomiješajte naribanu jabuku s jajetom u velikoj zdjeli.
- Polako dodajte brašno po jednu žlicu dok sadržaj ne nalikuje gustoj smjesi za palačinke.
- Zagrijte suncokretovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Žlicom dodajte smjesu i istodobno pecite tri ili četiri palačinke. Pritisnite ih kako biste stvorili okrugle, krupnije palačinke. Pecite dok sredina ne postane čvrsta, a vanjska strana zlatno smeđa, 3 do 4 minute sa svake strane. Poslužite s kiselim vrhnjem i / ili umakom od višnje.
Dobar tek!