FOTO by Emily Morgan

Dom

Blinčiki – napravite ruske palačinke s jabukama!

Antonija Andabak 17. svibnja 2021.

Kulinarsko putešestvije na najukusniji način!

Nikad niste čuli za ruske palačinke koji se zovu blini ili blinčiki? Ne brinite, nismo se ni mi okušali u koketiranju s ruskom tradicionalnom kuhinjom pa smo zaključili da bi blini mogli biti najlakši i najukusniji način kako započeti kulinarsko putešestvije.

Okus blinčika najbliži je crêpe palačinkama koje karakteriziraju tanko ispečene palačinke i punjenje raznim nadjevima. Ovoga puta, unijet ćemo mali zaokret jabukama koje se naribane dodaju smjesi za još sočniji okus.

Ovakve je palačinke najbolje poslužiti s umakom od višanja za vrhunski doručak – ili desert. Evo što vam je potrebno za smjesu od deset manjih blinčika.

  • 2 jabuke, slatke ili kisele, po želji
  • 1 veliko jaje, tučeno
  • 5 do 6 žlica (37 do 45g) višenamjenskog brašna
  • 1 žlica suncokretovog ulja ili maslaca
  • Kiselo vrhnje
  • Umak od višanja za posluživanje

Upute:

  • Ogulite i naribajte jabuke.
  • Pomiješajte naribanu jabuku s jajetom u velikoj zdjeli.
  • Polako dodajte brašno po jednu žlicu dok sadržaj ne nalikuje gustoj smjesi za palačinke.
  • Zagrijte suncokretovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Žlicom dodajte smjesu i istodobno pecite tri ili četiri palačinke. Pritisnite ih kako biste stvorili okrugle, krupnije palačinke. Pecite dok sredina ne postane čvrsta, a vanjska strana zlatno smeđa, 3 do 4 minute sa svake strane. Poslužite s kiselim vrhnjem i / ili umakom od višnje.

Dobar tek!