![](https://www.elegant.hr/app/uploads/2024/12/apple_crumble_cheesecake_-1024x456.jpg)
FOTO by Instagram @teakandthyme
Blagdanski desert koji očarava i najizbirljivije! Apple Crumble Cheesecake
Mmmmljac!
Ako tražite desert koji savršeno spaja bogate okuse i luksuznu teksturu, Apple Crumble Cheesecake idealan je izbor.
Spoj jabuka, cimeta i Biscoff keksa savršen je za ovu sezonu, a svaki zalogaj nudi harmoniju okusa i tekstura – od hrskave kore i kremastog sira do sočnih jabuka i prhkog tijesta na vrhu.
![](https://www.elegant.hr/app/uploads/2024/12/apple_crumble_cheesecake_1-684x1024.jpg)
Osim što osvaja okusima, ovaj cheesecake je praktičan za pripremu, posebno ako imate goste. Potrebno ga je pripremiti dan ranije kako bi se dobro ohladio u hladnjaku, što znači da na dan posluživanja samo uživate u komplimentima.
Zašto volimo ovaj recept?
- Kora od Biscoff keksa: Topli, karamelizirani okus savršeno se slaže s jabukama i začinima.
- Kremasti cheesecake: Idealno balansiran s aromama cimeta, muškatnog oraščića i đumbira.
- Sočne jabuke: Kuhane s cimetom i smeđim šećerom, mekane su i pune okusa.
- Hrskavi crumble: Kombinacija maslaca, brašna, zobenih pahuljica i šećera daje desertu završni sloj teksture i bogatstva.
![](https://www.elegant.hr/app/uploads/2024/12/apple_crumble_cheesecake_3.jpg)
Sastojci
Za pripremu Apple Crumble Cheesecakea trebat će vam:
Za koru:
- 250 g Biscoff keksa (ili digestive keksa)
- 85 g otopljenog maslaca
Za punjenje:
- 680 g krem sira (sobne temperature)
- 200 g šećera
- 120 g grčkog jogurta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice đumbira
- Prstohvat muškatnog oraščića
- 3 jaja (sobne temperature)
Za jabuke:
- 4 srednje jabuke
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica kukuruznog škroba
Za crumble:
- 60 g otopljenog maslaca
- 75 g brašna
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g zobenih pahuljica
Priprema
- Kora od keksa: Sameljite kekse u fini prah i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu ravnomjerno utisnite na dno kalupa promjera 23 cm obloženog papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjev.
- Crumble: Pomiješajte otopljeni maslac, brašno, šećer i zobene pahuljice dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Stavite sa strane.
- Jabuke: Jabuke ogulite, narežite na tanke ploške i pomiješajte sa šećerom, cimetom i kukuruznim škrobom. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju i sokovi se ne zgusnu. Ostavite da se ohlade.
- Cheesecake nadjev: Izmiksajte krem sir sa šećerom dok ne postane gladak. Dodajte jogurt, vaniliju i začine, a zatim jedno po jedno jaje, miješajući dok se ne sjedini.
- Složite i pecite: Na koru ulijte nadjev, ravnomjerno rasporedite kuhane jabuke, a zatim pospite crumble na vrh. Pecite na 160°C oko 65-70 minuta, dok sredina ostane blago drhtava.
- Hlađenje: Pustite da se cheesecake potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak na najmanje 6 sati, idealno preko noći.
Izvadite cheesecake iz kalupa, narežite i poslužite hladan ili na sobnoj temperaturi.
![](https://www.elegant.hr/app/uploads/2024/12/apple_crumble_cheesecake_2.jpg)
Bilo da ga poslužujete uz šalicu čaja ili kao zvijezdu večeri, Apple Crumble Cheesecake osvojit će sve za stolom!
Dobar tek!