Film

Black Christmas – horor za žene kojeg su režirale žene!

Engineer 04. prosinca 2019.

Horor u kojem mlade žene odbijaju biti žrtve

Uvijek se veselimo dobrom horor filmu, ali kada scenarij za taj film rade žene u kojem dolazi do neočekivanih obrata u odnosima ubojica – žrtva naš interes postaje veći.

Upravo je o takvom filmu riječ i ako ste i vi u potrazi za hororcem koji će ponuditi nešto novo zapišite 12.12.2019. u vaš filmski kalendar.

Sophia Takal, iz čijeg je pera napisana ova priča, mlada je spisateljica i glumica koja je svoju karijeru fokusirala na horor i SF žanrove.

Trenutno je u suradnji s filmskom kućom Blumhouse (Get out, Us i Halloween) i film Black Christmas njihova je filmska perjanica kojom će ovih blagdana osvajati kino dvorane.

RADNJA:

Hawthorn Collage polagano se prazni i priprema za božićne blagdane. Dok se prijatelji i članovi sestrinstva spremaju za proslavu maskirani ubojica kreće na svoj krvavi pohod ubijajući studentice jednu po jednu. Kako se broj ubojstava povećava, prijateljice se počinju pitati mogu li više vjerovati ijednom muškarcu u njihovoj blizini uključujući dečke, simpatije pa i profesore. Zaplet počinje kada ubojica počinje shvaćati da ima posla sa žrtvama koje su spremne uzvratiti udarac.

Ako vas je radnja zainteresirala bitno je napomenuti da je ovo treći film naziva Black Christmas.

Svaki dolazi iz različitih vremenskih razdoblja s vrlo sličnom radnjom stoga predlažemo prije ovog modernog pogledati oba.

Prvi je iz davne 1974 godine dok je drugi nešto mlađi, iz 2006. godine i oba su režirali muškarci.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će svoju priči Black Christmas ispričati Sophia, ali jedno je sigurno – čekaju nas valovi napetosti i uzbuđenja!

###

Film je režirala Sophia Takal, a zajedno s April Wolf potpisuje scenarij. Glavni producent je Jason Blum sa svojom producentskom kućom Blumhouse Productions.

Black Christmas stiže u kina 12.12.