FOTO by Bistro Europa

Iće & piće

Bistro Europa – fotogeničan raj za ljubitelje mediteranskog štiha, mirisa i okusa!

Viktoria Šafranić 20. svibnja 2021.

Autor teksta: Roberta Bajsić

Za oko nam je zapeo jedan iznimno eye-catching i simpatičan bistro koji se smjestio na biogradskoj obali, uz samo more, jednostavna naziva – Bistro Europa, na adresi Obala kralja Petra Krešimira IV 12.

Njegov razigran i svim duginim bojama obojan dekor ono je što vas privuče na prvu, da istražite i njegovu gurmansku ponudu. Veseli, žarki tonovi kao da pričaju toplim i bezbrižnim jezikom Mediterana, po noći uz lanterne pjevaju dalmatinske pisme i pripovijedaju životopisne romanse o ribarima i njihovim ljubavima, priče o djevojčicama i dječacima koji odrastaju uz more ili o starim nonicama i barbama koji veselom ćakavicom raspredaju o aktualnostima.

Njegov ugodan interijer ogleda se u autentičnim mediteranskim kamenim zidovima i vidljivim stropnim drvenim gredama, dok rasvjetu čine tri starinska, antikna lustera koji pričaju neku zaboravljenu priču iz davnina.

Bistro Europa izvrstan je izbor za brunch ili dnevni koktel na idiličnoj terasi, čija vas fotogeničnost jednostavno izaziva da okinete par fotki za Instagram ili neku drugu društvenu mrežu.

A kada padne topla ljetna noć, atmosfera Bistroa Europa zaogrće se romantikom, koja uz svijeće i raznobojno cvijeće pruža savršen ambijent za romantičnu večeru u dvoje.

Menu Bistroa Europa sastoji se od tradicionalne, hrvatske i mediteranske kuhinje i svih njezinih specijaliteta. U ponudi ističu posebna autentična i tradicionalna jela, koje spravljaju njihovi vrhunski kuhari.

Oduševit će vas vrhunske delikatese i odlična gurmanska hrana. U Bistrou Europa možete uživati u omiljenim jelima s morskim plodovima i ribljim jelima uz alkoholno piće. Dakle, osim raja za gurmane Bistro Europa svakako je i raj za enologe!

Deserti se sastoje od raznovrsne ponude kolača, kolačića i torti, a u ovom slučaju – fotografija – govori više od tisuću riječi.

Jedva čekamo godišnji odmor i sparni ljetni sumrak, da sjednemo na terasu Bistroa Europa, te uz magičan zalazak sunca uživamo u izvrsnom voćnom koktelu i još boljem društvu!