FOTO by tyla.com

Zabava

Biste li i vi poslužili ovo za božićni obiteljski ručak?

Mia Vodopija 23. prosinca 2021.

Postoje i oni kojima božićni ručak nije 'big deal'

Svi znamo da je božićni ručak jedan od vrhunskih trenutaka tijekom blagdana. Od rezbarenja purice ili toplog pečenja, pečenog krumpira, francuske salate i povrća -iskreno, jedva čekamo.

Obično se za svakoga nađe nešto. Jedna engleska mama Amy je podijelila vlastito mišljenje o klasičnom božićnom ručku na društvenim mrežama i naišla je na vrlo različite reakcije.

Žena je podijelila sliku svog božićnog stola za svoje dvoje djece i partnera. Iako su na slici neki engleski božićni klasici, na stolu se nalaze i neke iznenađujuće namirnice, poput izbora sireva, čipsa, kiselih krastavaca, paprike punjene fetom i mini pizze.

Pišući na stranici Family Lowdown Tips & Ideas, objasnila je: “Jesam li ja jedina koja ne radi božićni ručak? Uvijek me zbuni kad svi kažu da je Božić provođenje vremena sa svojim najdražima, ali zašto onda netko cijeli dan mora provesti u kuhinji. Nakon kuhanja hrane koju djeca možda niti ne žele jesti jer se samo žele igrati sa svim svojim novim igračkama. Napravit ću veliko pečenje bilo koji drugi dan u godini, ali Božić mi je dan za uživanje s mojom obitelji, a ne za boravak u kuhinji!“

Korisnici Facebooka ostali su ozbiljno podijeljeni, a neki roditelji su priznali da odbacivanje klasičnog božićnog obroka znači da mogu provoditi više vremena sa svojom obitelji, a ne u kuhinji.

Jedan roditelj je rekao: „Imamo pizzu za božićnu večeru. Nitko se ne tuži, a mogu provoditi vrijeme s djecom cijeli dan. Odlično nam je!“

Neki roditelji su rekli da hranu pripremaju noć prije ili ponekad nekoliko dana unaprijed kako bi bili sigurni da ne zaglave u kuhinji cijeli božićni dan.

Netko je podijelio svoje ideje, napisavši: „Sve pripreme radim dan-dva prije i imam postavljene alarme kada stvari trebaju ići u pećnicu. Također uživam u kuhinji ako stvari postanu malo glasne u ostatku kuće.“

Iako vjerujemo da kuhanje može biti naporno, slažemo se da je priprema nekoliko dana ili barem dan ranije jako bitna… baš kao i pravi svečani božićni ručak.