Dekor

Biramo tajanstvenu indigo plavu nijansu za ljetne vrućine. Saznajte sve o indigo plavoj boji!

Antonija Andabak 01. lipnja 2017.

Plava je boja povjerenja, iskrenosti, prijateljstva, logike i razuma. Otkrijte zašto smo istaknuli upravo indigo plavu nijansu!

Indigo je duboka, bogata plava nijansa s daškom ljubičaste boje. Plava je boja povjerenja, iskrenosti, prijateljstva, logike i razuma. To je boja uma i utječe na ljude na mentalnoj razini dok intenzivna plava stimulira kolanje misli.

Dok prava plava nijansa komunicira s drugim bojama, indigo plava se oslanja samo na sebe i predstavlja tihu unutarnju kontemplaciju.

Plava boja na nas utječe mentalno no moramo biti svjesni da svaka nijansa ima poseban utjecaj na nas. Snažni plavi tonovi pomažu fokusirati misli dok svjetliji tonovi pomažu smiriti um i potiču miran san. Laganiji, mekši tonovi plave smiruju misli i pomažu u održavanju koncentracije.

Iako se plava boja percipira kao hladna, suzdržana i nimalo prijateljska ili emotivna, sve su to negativne asocijacije plave kao boje. Bez obzira na to gledate li plavu boju s pozitivnog ili negativnog aspekta, na kraju dana, percepcija te boje ovisi i o vašem raspoloženju u datom trenutku.

https://www.instagram.com/p/BUqo1PNgNSX/?tagged=indigoblue

Plava je mistična i fantastična boja, jednako kao i zelena i ljubičasta. Kako biste dodali toplinu plavoj kreaciji bilo interijera ili odjevne kombinacije, posegnite za paletom koja sadrži tople nijanse poput žute, narančaste ili crvene.

Spomenuvši indigo plavu boju u interijeru, bitna je proporcija i kombiniranje s ostalim bojama kojima biste zaokružili cjekolupni dojam i izrazili svoju osobnost. Tako indigo plava ide uz mnoge nijanse, bitno je da budete oprezni s nijansom određene boje. Primjerice, čista i jasna žuta, baby pink će uvijek pristajati uz indigo, ali uskladite li indigo s magenta nijansom i boje će pjevati!

Indigo plava izaziva wow efekt, lijepo će pristajati u kupaoni gdje ćete često tražiti svoj kutak mira u opuštajućoj kupki, također možete kreirati svijet luksuza i urediti bar za gospodu koja će se uz čašu whiskey-ja opustiti u ugodnom društvu. Kako je već poznato, plava utječe na naš um i smiruje ga te ju nije poželjno upotrebljavati u kuhinji ili blagovaoni ako ne želite ostati bez apetita.

Ako želite dati indigo plavoj boji šansu, eksperimentirajte! Posegnite za accessorize-om poput saga, jastučića, nešto što možete lako zamijeniti.

 

Za sve one koji se žele povezati s bojom indiga, tada ćete znati gdje ju upotrijebiti u svom domu – tamo gdje se osjećate najbolje.  Iako je riječ o bogatoj, luksuznoj boji, s druge strane zrači mirom i dubokim spokojem. Odaberite pravu boju, teksturu i osvjetljenje koje komplimentira indigo plavoj i dobit ćete doista zapanjujuću kombinaciju.