Bipa fashion.hr – avangardna večer

Marko Stipić 03. travnja 2017.

Na drugoj večeri fashion.hr-a imali smo priliku vidjeti neka dobro poznata imena, ali i neka nova. Donosimo vam kratki osvrt na prikazane kolekcije:

OBEKEI

Na opće oduševljenje mlađeg dijela publike svoju novu liniju je prikazala dizajnerica Katarina Smolić – Obekei.

Smolčić je jedna od dizajnerica koja uistinu razumije smjer u kojemu se kreće underground / street style kultura. Kolekcija je dakako daleko od generičkog Instagram fashiona; svaki komad ponosno nosi pomno odabrani twist koji služi kao jasan dokaz originalnosti i nesvakidašnjosti iskusnog modnog oka dizajnerice.

Military uzorci, krojački metri kao modni dodatci, faux tattoo rukavi kao dašak boje i uzbuđenja topova, ova kolekcija pruža vam sve to. S nestrpljenjem očekujemo vidjeti daljnji razvoj brenda Obekei i stilskog smjera same dizajnerice. Veliki smo fanovi.

YUNIKU

Svoj debi na fashion.hr pisti održala je Yuniku; dizajnerica dobro poznata Osječkoj publici. Lidija Pihler ime je koje stoji iza brenda. Svojom novom kolekcijom ostavila je pomalo miješane dojmove iako su oni pozitivni dakako prevagnuli.

Inspiracija kolekcije bila je tuga, prikazana na vedri i šaroliki način ističe Pihler.
Prevladavale su pastelne nijanse boja, a komadi koji su definitivno ostavili pozitivan utisak, bili su oni nastali kombinacijom različitih čipki i tkanina koje su gotovo nestvarno lebdjele po pisti.

ANTHONY AVANGARD

Osječki dizajner Anthony Avangard prezentirao je svoju viziju za nadolazeću sezonu. Ovaj dizajner po mnogočemu se ističe iz mase. Prvenstveno dizajnira mušku odjeću, a njegov avangardni rad lako se prepoznaje i pamti.

I u ovoj kolekciji prisutan je military attire look. Camo printovi i političke poruke pozdravljeni su ovacijama publike.

“ gun is not fun”, ali ova kolekcija jest! Pohvale na kolekciju došle su i od strane kolega dizajnera. It-look Anthonyjevog rada bila je crna metallic jakna za kojom žudimo.

JAMOI

Space age avantura nastavila se revijom brenda Jamoi, dizajnerice Mirjane Klepić. Neodoljivim avangardnim komadima vrijednih pohvala predstavila je svoj brend na fashion.hru po prvi puta. Pravila su tu da se krše, a Klepić ih je ovom kolekcijom hrabro prekršila.

Fascinira nas njezina roba sa stavom i ukusom; kaputi vrijedni ovacija!

KLISAB

Kruna večeri bila je kolekcija modnog dvojca Šabarić – Kliškinić; Klisab. Pomno osmišljeni lookovi koji promiču klasičnu ženstvenost, ali s modernim twistom.

Zaljubili smo se u traper kombinacije i naravno dodatke koji su osvojili srca okupljenih fashionistica. Intrigantni su bili i prugasti komadi kombinirani s tres chic kožnim maramama.

Pastelno, crno ili plavo… samo da je Klisab!