FOTO by Instagram @world_fashion_styles / @riverisland

Moda

Bež baloner nezaobilazan je dio svakog proljetnog ormara!

Viktoria Šafranić 13. ožujka 2021.

Nalazi li se i u vašoj garderobi?

Ima tih odjevnih predmeta koji su klasici u svim godišnjim dobima kao što su bijela košulja i traperice. Bez obzira o kojem se periodu radilo, ovim artiklima uvijek se rado vraćamo jer znamo da nas mogu spasiti u svim onim situacijama kada ne znamo što odjenuti. Još jedan klasik, no ovog puta riječ je o sezonskom bez kojeg ne možemo zamisliti proljeće i jesen, definitivno je baloner.

Riječ je o tankoj prozračnoj jakni koja skriva dio naše odjevne kombinacije jer najčešće dolazi u midi ili dužem izdanju. Jednu boju viđamo posvuda i ista je postala must-have, boja s kojom ne možete pogriješiti.

Baloner u bež nijansi nešto je što bi trebalo stajati u svakom ormaru. Kroz godine, nije mu se smanjila popularnost već je baš kao i traperice i bijele košulje, osmišljen u mnogo različitih varijacija.

Nekoć smo navikli na baloner strukiranog kroja s jednostavnim gumbićima, dok danas isti možete pronaći u oversized izdanju, s vezicama oko rukava, iznad ili ispod koljena, s retro ili klasičnim ovratnikom.

Danas je idealan dan za izvaditi baloner iz ormara jer čim smo ugledali ovo sunce, već razmišljamo na kojoj ćemo terasi popiti kavu. Ako uz sebe imate onaj šireg kroja koji je idealan za slojevito odijevanje, onda ga spojite s omiljenom polo majicom i jeansom, a izvrsno će izgledati i uz cozy trenirku.

Baloner je pravi vjesnik proljeća i nadamo se da će nam predstojeći dani i vremenska prognoza omogućiti svakodnevno nošenje istog.

Ako ga još nemate ili ste se zaželjeli novog, vjerujemo da će vam ove inspirativne ideje pomoći u odabiru pravog.

Također, dobro je znati da su high street brendovi poput Zare, Manga, Reserveda, Orsaya i slično već lagano krenuli uvrštavati balonere u svoje spring kolekcije…