Promo

Best seller ‘Danski odgoj djece’ koji oduševljava roditelje diljem svijeta dobio svoj nastavak!

PR 21. ožujka 2019.

Nakon uspješnice 'Danski odgoj djece', koji se našao na listi najprodavanijih knjiga prošle godine, svjetski poznata autorica Iben Dissing Sandahl jučer je u Zagrebu predstavila svoju novu knjigu 'Igra na danski način'.

Stručnjakinja za roditeljstvo, narativna psihoterapeutkinja, obiteljska savjetnica i autorica planetarno popularne knjige ‘Danski odgoj djece’ u svojoj novoj knjizi nastavlja promišljati o razvoju djece.

Ova stručnjakinja za roditeljstvo, ovlaštena narativna psihoterapeutkinja, obiteljska savjetnica, učiteljica, govornica, ali i supruga i majka dviju djevojčica u novoj knjizi nastavlja promišljati o razvoju djece, a jučer je u prostorijama Školske knjige u Zagrebu odgovarala na pitanja zašto je igra ključan element dječjeg razvoja i kako igra razvija uravnoteženu, otpornu i zdravu djecu.

Okupljene je najprije pozdravio danski veleposlanik Christian Thorning, a razgovor s autoricom je moderirala book blogerica Alis Marić.

Inače, Iben Dissing Sandahl je nakon završetka učiteljskog studija deset godina radila u danskom obrazovnom sustavu prije nego što je stekla diplomu narativne psihoterapeutkinje.

„U novoj knjizi promišljam o razvoju djecu pomoću igre koja potiče njihovo samoizražavanje i provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena s roditeljima. Slobodno vrijeme nikad nije gubitak vremena već poticaj za razvoj istraživačkoga duha i mašte djece. Danas previše vremena i energije ulažemo u obrazovne temelje dječjeg razvoja umjesto da djeci dopustimo da istražuju sebe i svoju okolinu. Bezbrižno nestrukturirano slobodno igranje nije gubitak vremena.

Upravo suprotno, igranje je dragocjeno iskustvo isprobavanja koje djeci nudi neograničene mogućnosti stvaranja i izražavanja beskonačnosti njihove mašte. Da bismo odgajali sretnu djecu moramo razmatrati djetetov fizički, kognitivni, emocionalni i društveni razvoj.

U ovoj sam knjizi htjela pokazati što je najbitnije u odgajanju djece koja će izrasti u sretne osobe, a odgovor je upravo – igra. Inače propuštamo nešto vrlo važno. Današnji trendovi u upotrebi tehnologija, nove definicije obitelji, manjak osjećaja zajedništva, izloženost necenzuriranim informacijama i drugi stresori pokazuju da je pravi trenutak za očuvanje vrijednosti obične, slobodne igre“, ispričala je autorica i istaknula kako je njezina nova knjiga iznimno praktičan savjetnik za roditelje i odgojitelje kako igru učiniti dijelom svakodnevice unutar obitelji, dječjih vrtića i škola.

Knjigu je u Hrvatskoj izdao Egmont, najveći europski izdavač za djecu sa sjedištem u Danskoj, a ‘Igra na danski način’ može se pronaći i na policama knjižara te u internetskoj trgovini Školske knjige. Predstavljanje ove knjige bilo je ujedno i idealan uvod u novu kampanju Školske knjige koja počinje 1. travnja gdje će se u posebnoj ponudi naći više od 500 naslova za djecu i roditelje.