FOTO by Tripadvisor

Putovanja

Beskrajni vrući bazeni u Meksiku izgledaju nestvarno

admin 15. srpnja 2020.

Svaki je bazen ispunjen toplom mineralnom vodom koju grije obližnji vulkan

Iako smo tek na sredini, ovu godinu pamtit ćemo kao jednu od najgorih ikad, a prognoze za drugu polovicu nisu ništa bolje. Što zbog sigurnosti, što zbog zabrana, mnogi su prisiljeni otkazati svoja putovanja van Hrvatske i svoje ljetovanje fokusirati na Jadransku obalu.

No ako planirate putovanje na neku egzotičnu destinaciju čim se situacija smiri, pronašli smo lokaciju koja će vas oduševiti.

Las Grutas Tolantongo – mjesto koje krije impresivne prizore bazena ispunjene toplom mineralnom vodom koju grije vulkan nalazi se u Meksiku i trebao bi se naći na popisu putovanja svih avanturista.

Očaravajuće prirodne toplice nalaze se u meksičkom Mezquital Valleyu, a poznate su kao Las Grutas Tolantongo ili Tolantongo špilje.

Iako izgledaju kao dodatak nekom luksuznom hotelu od pet zvjezdica radi se o senzaciji koja je ugrađena u litice planine Hidalgo.

Svaki bazen sadrži vruću vodu punu ljekovitih minerala koju grije vulkan, a dodatnu atrakciju čine vodopadi koji cirkuliraju vodu kroz bazene.

Osim kupanja možete kampirati uz rijeku, a za one manje avanturiste u blizini su i tri hotela koja nude nešto luksuzniji smještaj.

Ako se već vidite kako se brčkate u vodi temperature oko 38 stupnjeva s nevjerojatnim pogledom na prirodu vrijeme je da probudite avanturista i organizatora u sebi i za sljedećću godinu počnete planirati putovanje koje ćete zauvijek pamtiti.

Više o destinaciji, smještaju i atrakcijama pročitajte na Tripadvisoru.