FOTO by TikTok @desiperkins

Ljepota

Beauty influencerica pokazala realnost postporođajnog gubitka kose!

Antonija Andabak 23. lipnja 2021.

Podršku su joj pružile mnoge mame koje prolaze istu stvar nakon poroda!

Desi Perkins potpuno se otvorila glede noviteta s kojima se susreću novopečene majke, a nakon objavljenog TikTok videa, dobila je mnoge poruke u kojima joj mnoge mame šalju svoju “novu” kosu.

Beauty Influencerica, koja je u listopadu prošle godine rodila sina, suočila se s postporođajnim gubitkom kose, odnosno, sada joj raste baby kosa uz sami rub čela što praktički izgled kao da ima kratke, paperjaste šiške.

Ako se netko ikada pitao kako izgleda gubitak kose nakon poroda i ponovni rast, hello, što da sada radim s ovim?”, pitala je Desi Perkins dodirujući oko 2-3 cm kose koja je počela ponovno rasti. Rast paperjastih šiški teško je kamuflirati, čak i beauty ekspertici poput Desi, pa sama predlaže ono što ona prakticira – nošenje trake za kosu, ili oblikovanje šiški u valove što je sada postalo veoma popularno!

@desiperkins

Hiding those hairs has me feeling like an international super spy ##hairstyles ##postpartum ##immarockit

♬ Sneaky Snitch – Kevin MacLeod

Desi je na istom TikTok videu na kraju pokazala što ona radi kada se mora pojaviti u javnosti, a želi nositi rep i izgledati pristojno – koristi jak gel kako bi oblikovala šiškice i ostatak kose koji nosi u visokoj punđici.

Komentari su išli u smjeru podrške i iskrenosti, pa je tako jedna komentatorica napisala da se boji ispadanja kose, na što joj je Desi odgovorila: “Bila sam spremna na to iako sam mislila da se neće meni dogoditi, ali 4-5 mjeseci nakon poroda, primijetila sam promjenu. Sada sam sretna što kosa ponovno raste!”.

Desi nije prvi put da je s javnosti podijelila izazove s kojima se suočavaju mlade majke, pa je tako otkrila da je imala problema s dojenjem te da nije imala dovoljno mlijeka, što je bilo za nju veoma frustrirajuće. Nakon emotivnog posjeta pedijatru, gdje je otkrila da joj je sin počeo gubiti na kilaži, definitivno je prestala s dojenjem i dijete počela hraniti s adaptiranim mlijekom te smatra da nema ništa sramotno u tome.