FOTO by Delish
Recepti
Banana Split na štapiću! Jednostavan desert koji će nestati u trenu!
Idealan za dječje rođendane ili fenomenalne iznenađenje za vaše goste!
Potpisujemo za atraktivan desertić za koji ne treba posebna vještina, odlično izgleda i – upravo smo takav jedan našli! Jedino što u ovoj verziji popularnog Banana Splita morate osigurati jest vrijeme zamrzavanja i hlađenja.
Osim što izgleda vrlo primamljivo, bit će idealan izbor za dječje rođendane ali i fenomenalno iznenađenje za vaše goste. Banana + čoksa doista je nepogrešiv spoj, a kako ćete to majstorski izvesti, čitajte u nastavku…
Sastojci:
- 4 velike banane
- 8 drvenih štapića
- 1 ¼ čokolade
- 1 žlica kokosovog ulja
- ½ šalice šarenih mrvica
Upute:
- Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Odrežite krajeve svake banane, a zatim prerežite na pola. U svaki komadić banane umetnite štapić za sladoled i stavite na pripremljeni lim za pečenje. Zamrznite na dva sata. - U posudi na srednje jakoj vatri, otopite razlomljenu čokoladu, dodajte kokosovo ulje i miješajte dok se potpuno ne otope. U drugu posudu pripremite šarene mrvice.
- Izvadite banane i vrh svake smrznute banane umočite u čokoladu, a zatim otopljeni vrh čokolade uvaljajte u mrvice. Vratite u lim za pečenje i zamrznite na kratko dok se čokolada ne “stisne”, oko 15 minuta. Dodajte svakom štapiću s bananom šlag i stavite maraschino trešnju.
VIDEO: