FOTO by Stradivarius

Moda

Baloner vs. kožna jakna – biramo baloner od umjetne kože

Daria Lovrić 07. travnja 2022.

Osvojio nas je statement baloner u električno plavoj boji

Baloner je bezvremenski klasik i svaka žena posjeduje barem jedan. Idealan je za prijelazna razdoblja kada temperature drastično variraju. Jutra i večeri su hladnije, dok se oko podneva skidamo u kratke rukave. Ovo razdoblje zahtijeva slojevito odijevanje i komade poput balonera ili kožnih jakni.

Sinonim za baloner je modna kuća Burberry, a prvi je dizajniran krajem 19. stoljeća. Dizajnirao ga je Thomas Burberry 1870. godine, a izradio ga je od materijala koji je danas poznat kao gabarden. Počeo se masivno proizvoditi radi nepropusnog materijala, a nosili su ga britanski časnici u Prvom svjetskom ratu.

Iako su baloneri najčešće bež boje, u potrazi za savršenim pieceom, pronašli smo statement baloner omiljenog brenda Stradivarius. Ovaj predimenzionirani baloner za varljivo razdoblje je od umjetne kože, a dolazi u električno plavoj boji koja je hit boja ovog proljeća.

Odlična je alternativa kožnoj jakni i cijeli outfit čini upečatljivim. U ležernoj varijanti kombinirajte ga uz traperice i IT bijele tenisice. U šetnji gradom ili na kavi u centru za vrijeme subotnje špice sigurno nećete proći nezamijećeno.

Ovaj specifičan baloner odlično će izgledati uz cipele s visokom petom ako ste se uputili u večernji izlazak. Ako ste hrabriji i želite postići edgy look poigrajte se salonkama u jarkim trendi bojama poput narančaste, ljubičaste, žute ili zelene.

Možete ga pronaći na webshopu Stradivariusa po cijeni od 399,90 kuna ili ga isprobati u njihovim trgovinama. Čim ga odjenete, vjerujemo da će osvojiti vaše srce.