Promo

Balerinke s mašnicom – bezvremenska klasika

PR 26. ožujka 2018.

I ako vas muči vječito pitanje kako iskombinirati balerinke, evo nekih proljetnih lookova

Visoka peta izgubila je svoje značenje nakon Francuske revolucije, što je utjecalo i na pojavu nekih novih modela cipela. Neki izvori navode kako su upravo američki puritanci, jer su visoke pete smatrali previše zavodljivima, utjecali na razvoj pojave ravnih cipela iz čega su nastali i prvi modeli, preteče današnjih balerinki – tvrde ravne papuče s tupim vrhom na prstima i vrpcom za vezanje.

U 19. stoljeću jedna od najpoznatijih plesačica baleta, Marie Tagglioni, uvela je „plesačke balerinke“ na mala vrata mode, a pravi boom, ovaj danas sveprisutan model, doživio je 70-ih godina prošlog stoljeća kada je iz ateljea poznatog talijanskog modnog branda, Salvatore Ferragama, izašao model inspiriran balerinama.

Ne smijemo zaboraviti ni kultne Chanelke koje su, zahvaljujući prepoznatljivoj decentnosti, postale dio modne povijesti te čiji su uspjeh pratile brojne druge globalne modne kuće. Danas, kada su balerinke nezaobilazan dio proljetne ponude gotovo svih brandova, stil koji stavlja naglasak na detalje jest upravo zbog čega ovog proljeća izdvajamo novi model Guliver balerinki s mašnicom.

Iako ne u potpunosti „old fashion“ model, već svojevrsna kombinacija „klasičnih“ balerinki i ljetnih polu-sandala, Guliverke s mašnicom nastavak su širenja ideje brand o stvaranju prepoznatljivih modela, koji se mogu vrlo lako kombinirati u svakodnevnim odjevnim varijantama, ali i poslužiti kao „instant“ rješenje za svečane prigode i večernje izlaske.

Špic model s dodatkom lakirane kožnate mašne koja, bez obzira na high street trendove uvijek pronađe svoje mjesto u odjevnim kombinacijama, izrađen je od meke brušene kože te dostupan u četiri boje – „ziheraškoj“ crnoj, nude nijansi, trendi žutoj senf nijansi i uvijek popularnoj crvenoj.

I ako vas muči vječito pitanje kako iskombinirati balerinke, evo nekih proljetnih lookova koje ćemo rado komentirati:

Ziherašica – uske traperice do gležnja od ispranog i destructed denima uparila je s balerinkama crne boje – ocjena? Sjedi, 5;

Detaljuša – plisiranja crna suknja s detaljima u bijeloj boji, kod nje se svakodnevno savršeno druži s balerinkama koje samo umočili u jednu od IT boja sezone, tj. žutu senf nijansu;

Nude mooderica – crne tajice ili uske hlače od umjetne kože uparene s kontrastnom obućom na špic? Nimalo nije dosadna i to nosi jako cool;

Spotlajterica – uz satensku haljinu koja leprša prilikom svakog pokreta te u kombinaciji s balerinkama vatrene nijanse, nema šanse da prođe nezamijećeno!

Osim like/ wear/ share opcije kupovine novih Guliver balerinki na web shopu www.guliver.hr, podsjećamo da druženje sa svojim novim cipelicama hrvatskog potpisa možete zakazati i na jednoj od ovih lokacija: