FOTO by Balenciaga

Bizar

Balenciaga vrećica za “u dućan!”

admin 04. srpnja 2022.

Košta "samo" 1000$, ali možete ju koristiti nekoliko puta!

Već nekoliko godina slušamo kako bi bilo riješiti se najlonskih vrećica koje nemilosrdno koristimo kad god nešto kupimo. Umjesto da ih ukinemo neki “mudri ljudi” mislili su da je bolja varijanta poskupjeti vrećice i tako prisiliti kupce da ih što manje koriste. Ideja je bila “natjerati” kupce da u trgovine donesu svoje vrećice te tako izbjegnu kupnju onih skupih na blagajni, ali kupovna moć još je jednom podcijenjena, odnosno pogriješili su oni koji su mislili “da nemamo para za vrećice“.

Modni div Balenciaga ostao je zapanjen financijskom moći Hrvata, te odlučio napustiti siromašno francusko tržište, te se okrenuti kapitalnim moćnicima zapadnog Balkana. 

Balenciaga torba

Slijedeći spoznaju da Hrvati imaju novaca za kupovinu vrećica, u svoju su ponudu dodali vrećicu, ali su ju obasuli svojim logotipovima i definirali cijenu na preko 1000$. Iako se vrećica može koristiti i u nekoliko kupovina, iz Balenciage računaju da će u prosjeku svako kućanstvo promijeniti barem jednu mjesečno. 

Balenciaga torba

Šalu na stranu, ovaj Balenciaga artikl zapravo nije vrećica i nije namijenjena bogatim Hrvatima, ali je posljednja u nizu bizarnosti ovog modnog diva. Zapravo je riječ o torbi čiji je dizajn inspiriran plastičnim vrećicama koje se daju na blagajnama supermarketa. 

Balenciaga torba
Balenciaga torba

Izrađena od teleće kože ova torba sigurno će pronaći svoje kupce bez obzira na cijenu i šaljivu ideju dizajnera. Prvotna cijena iznosila je 1100$, ali ove sezone može se pronaći na 50% popusta te za samo 600$ i vi možete biti “potrošač u trendu”.