FOTO by Instagram/ @heylivingshop, @daintyknit

Modni dodaci

Balaclave bi mogle biti najveći accessories-trend ove zime!

Antonija Andabak 06. prosinca 2021.

Tzv. fantomke, u pletenom izdanju štite od zime!

Više nije samo omiljeni dodatak skijaša i pljačkaša banaka, balaclava ove je sezone izašla izvan staza, te se pojavila na pistama, a zatim na društvenim mrežama.  Dodatak je poslužio kao šlag na tortu kolekcije FW21 Miu Miu s alpskom tematikom, a varijanta koja pokriva cijelo lice poslužila je kao integrirani — i sastavni — dio šokantnog Met Gala izgleda Kim Kardashian ove godine.

Čini se da je ova “dva u jedan” kapa i šal naišla na odlične dojmove i to s dobrim razlogom. Balaclava je udobna, topla i proporcionalno nižim temperaturama postala najtraženiji dodatak ove zime. Nema sumnje da je ovosezonska ludost za balaklavom proizašla iz trenutne situacije – točnije pandemije COVID-19 koja zahtijeva široku upotrebu maski za lice kako bi se usporilo širenje virusa. Od tada su maske za lice postale dio našeg svakodnevnog života.

 

Uz naš novčanik, ključeve i mobitele, maske su vjerojatno jedna od stvari bez koje nećete izaći iz kuće, a taj popis zaokružuju rukavice, kapa i šal. Za jesen/zimu 2021., modna industrija sve se više počela oslanjati na praktičnu stranu dodatka. Ovaj put, putem balaclave.

Sveti gral zimskih dodataka, balaclava, nudi veću zaštitu od standardne kape i šala, ona predstavlja kombinaciju ta dva accessoriesea te štiti glavu, vrat i – ponajviše – lice. To je područje našeg tijela koje je često zanemareno u spektru svakodnevne zaštite kože od zime.

Fenomenalnu ponudu, doduše u cjenovno u višem rangu, za zimu 2021., predložila je robna marka Miu Miu koja je time odgovorila na zajedničku potrebu za ugodnijom, modernijom iteracijom dodatka za pokrivanje lica.

Miu Miu verzija balaclave, prikladno nazvana “kaciga od vune”, dolazi čak i s odvojivom vunenom maskom, koja se može dodati ili ukloniti kako bi se prilagodila vremenu – ili prigodi. Nešto cjenovno prihvatljivije balaclave mogu se naći na ASOS stranici, Urban Outfitters i drugih high street brendova.