FOTO by Instagram @ keunenamerica / @hair.studio.s / @hairbyshalina

Ljepota

Bakrena boja kose – za sve fanove pravih transformacija!

Mia Vodopija 18. kolovoza 2021.

Poželjet ćete se 'utopiti' u toplini bakrene boje…

Želite osvježiti svoj izgled, ali niste sigurni kako? Dosta vam je eksperimentiranja sa šminkom i odjećom? U tom slučaju, imamo pravu stvar za vas – bakrenu boju kose!

Povratak s mora i godišnjeg odmora često je u znaku promjene imidža ili barem osvježenja postojeće boje kose. Jesen je godišnje doba koje asocira na tople boje poput kestenjasto smeđe, bakrene, zagasito zlatne i boje meda pa se te prirodne nijanse vraćaju i u frizerske salone.

Nova sezona donosi i nove trendove, no jesen i zima su uvijek u znaku toplijih i tamnijih boja, klasične pramenove u kombinaciji s balayage i babylights pramenovima te tamnije tonove.

Preporuka frizerki i frizera jest da osunčane ljetne pramenove ili kosu, koja je izblijedila na suncu, obojite ili tonirate preljevima u vatrenije, bakrenije, zlatne i crvene, odnosno odvažne nijanse koje će se odlično uklopiti u jesenski kolorit.

Preljevi nove generacije hrane i nadopunjuju vlas te vraćaju sjaj i vitalnost kosi, zato ih se preporučuje nakon ljeta.

Zanimljiva stvar je da kosa može biti prošarana, od korijena tamnija, a prema vrhovima svjetlija, što daje atraktivan dojam cijeloj frizuri. Balayage je i dalje jedna od najpoželjnijih tehnika koja je primjenjiva na sve dužine te ju se može dozirati na samoj kosi, a najbliža je prirodnom looku kojeg svi jako volimo.

Frizerski tim preporučuje balayage onda kad netko poželi promjenu, ali nije siguran kako bi ona u konačnici trebala izgledati.

Ne odričemo se ni opuštenih valova i kovrča ove jeseni jer daju još više teksture i volumena na svim dužinama kose.

Kad je riječ o šišanju, mnoge žene se odlučuju za postepeno šišanje, ali u ravnoj liniji, bez suvišnih repova i tankih vrhova koji su skloni pucanju.

Nakon messy hair frizure tijekom ljeta, tijekom jeseni žene opet češće dolaze u salone pa se vraćaju i frizurama s puno volumena i velikim, glamuroznim valovima.

Nadamo se da smo vas uspjeli zaintrigirati i da ste se odlučili na promjenu koja će vas pripremiti za toplu jesen!