FOTO by Instagram @visitopatija

Putovanja

Bajna Opatija zablistala u uskršnjem tonu!

Viktoria Mikulić 06. travnja 2022.

Jedan od omiljenih kvarnerskih gradića svake nam sezone spremni nešto novo…

Zagreb je donedavno bio nenadmašan kada govorimo u dekoracijama za Advent. Nijedan drugi gradić unutar Lijepe naše nije se mogao mjeriti s raskošom koji svakog prosinca zavlada Zagrebom. Ipak, u posljednje dvije godine naš je glavni grad dobio konkurenciju.

Opatija koja je već sama po sebi posebna još je više privukla pozornost domaćih i stranih turista, svojim neodoljivim dekorom. Ogromni Orašari, predimenzionirane kuglice, bezbroj lampica i mnoštvo drugih ornamenata Opatiju je učinilo must visit destinacijom.

Nakon što su blagdani završili, nekolicina gradova je postala tmurna u skladu s vremenom, no Opatija nas je ponovno iznenadila. U veljači, očekivali su dolazak velikog broja parova i na Dan zaljubljenih ukrasili svoju poznatu klupicu u ljubavnom štihu.

Ne čudi što je upravo ova klupica mnogima postala najdraže odredište za selfieje, a nekim romantičarima i za prosidbu. Sada, ususret Uskrsu ponovno su si dali truda i upotpunili nekoliko punktova preslatkim pisanicama, zečićima i ostalim uskršnjim motivima.

Naravno, famozna klupica je u centu pažnje i ne sumnjamo da će i ovog travnja biti glavna tema na društvenim mrežama.

Instagram profil @visitopatija otkrio nam je prve fotografije iz bajne Opatije i nagnao nas da ovog Uskrsa damo petama vjetra i uputimo se upravo tamo, kako bi i sami postali dio te idilične slike. Uz objavu su napisali: “Opatija je spremna za uskršnje blagdane! Prošećite lijepo uređenim gradom i napravite lijepe uspomene sa svojim najdražima!”

Ako živite u Zagrebu, Opatija zaista nije daleko, makar na izlet na jedan dan, ako ne i čitav vikend.

Onda, koga vodite sa sobom?