FOTO by Instagram @italyintheworlds / @capri_rouen

Putovanja

Bajkoviti otok Capri – rajska destinacija za putovanje iz snova!

Daria Lovrić 28. travnja 2023.

Tražite savršenu lokaciju za idući odmor? Italija nudi magičan izbor!

Travanj je već na izmaku i vrijeme je da krenemo razmišljati o ljetnom godišnjem odmoru.

Iako je pred nama još nekoliko mjeseci do samog odlaska u ljepše krajeve, velika turistička potražnja zahtjeva raniju organizaciju i rezervaciju smještaja te letova.

Kada razmišljamo o idealnim ljetnim destinacijama prvo što nam pada napamet je naravno naša prelijepa obala, međutim u želji da proširimo svoje vidike i istražimo nova mjesta, razmatramo i druge lokacije poznate po svojoj ljepoti, plažama i očaravajućim mediteranskim štihom.

U tom slučaju ne možemo ne pomisliti na talijansku obalu i njezine čari.

Talijanska obala može se pohvaliti sitnim prekrasnim otočićima koji izgledaju poput komadića raja na zemlji. Neki od njih sve već dugo nalaze na našoj bucket listi, a jedan od njih je Capri.

Otok Capri poznat je u svijetu iz mnogo razloga, a u prilog mu idu zadivljujuća priroda, ukusna kuhinja i opušteni mentalitet ljudi koji tamo stanuju.

Kao da to nije dovoljno, Capri se može pohvaliti kršovitim liticama, tirkiznim morem te predivnom prirodom koja vrišti bojama u obliku žutih limuna i magičnim kadrovima bugenvilije.

Ovaj prekrasni otočić smješten je u Napuljskom zaljevu, a dolazak iz Hrvatske je moguć na nekoliko načina. Onaj najjednostavniji je avionom do Napulja te zatim trajektom koji vozi oko 45 minuta do samog otočića.

Obala Caprija puna je špilja u koje ulazi sunčeva svjetlost te pruža predivne prizore prelijevanja boje vode u predivnim plavim nijansama. Ovo mjesto je jedno od rijetkih u svijetu koje će vam pružiti užitak plivanja, bavljenja vodenim sportovima i ronjenjem okruženi stijenama koje izviru iz mora.

Na samom otoku Capri postoje dva grada – Capri i Anacapri.

I dok je Capri mnogo popularniji sa svojim atrakcijama kao što su Piazzetta, Marina Piccola, poznate trgovačke ulice i izrazito bogat noćni život, Anacapri je odlična destinacija za istraživanje divljih prirodnih ljepota koje će se posebno svidjeti svima onima koji vole izbjeći gužve.

Cijeli otok se može pohvaliti velikim brojem pješačkih staza i staza za šetnju, a najpoznatija je Staza Pizzolungo koja će vas odvesti do poznate morske stijene Arco Naturale, kroz drevnu šumsku pećinu, pored modernog arhitektonskog čuda Casa Malaparte, pa sve do vidikovca na Faraglioni s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na cijelo mjesto!

Ako se odlučite posjetiti Capri obavezno kušajte neke od najfinijih domaćih specijaliteta poput slavne otočke salate kojom se domaći stanovnici neizmjerno ponose.

Ljubitelje slatkog oduševit će otočki desert, točnije gusta čokoladna torta bez brašna koja se pravi od prženih badema, tamne čokolade, šećera i jaja.

Capri je najbolje posjetiti u kasno proljeće i ljeto, točnije od svibnja do rujna.