FOTO by Instagram @_rich_gardens_ / Facebook @Rich Gardens

Putovanja

Bajkoviti kafić s kućicom na drvetu idealno je mjesto za bijeg od ljetnih vrućina

Daria Lovrić 27. svibnja 2022.

Znate li o kojem je gradu riječ?

Svakodnevno otkrivamo nova šarmantna mjesta u Hrvatskoj. Svaka hrvatska destinacija ima svoje čari te pregršt prirodnih ljepota, znamenitosti i bogatu gastronomsku ponudu.

U potrazi za atraktivnim kafićima koji očaravaju izgledom naletjeli smo na Rich gardens koji nas je osvojio svojom božanstvenom kućicom na drvetu.

Rich gardens se nalazi u Vukovaru, baroknom gradu u sjeveroistočnom dijelu Hrvatske. Iako ljeti većina preferira odlazak na more, možda se ove godine ipak odlučite zaletjeti i u Slavoniju, barem za vikend.

Vukovarsko područje oduvijek je bilo krcato kulturnim događanjima i ima bogatu turističku ponudu. Svojom baroknom jezgrom grad Vukovar je prepoznatljiva top lokacija na društvenim mrežama.

Odlučite li se posjetiti ovo šarmantno kulturno središte obavezno obiđite dvorac Eltz, kuću našeg nobelovca Lavoslava Ružičke, arheološki lokalitet Vučedol, simbol grada Vukovarski vodotoranj i kušajte slavonske specijalitete u park-šumi Adica.

Iako cijeli grad ima mnoštvo must see lokacija, nas je najviše očarao Rich gardens jer svojim cozy interijerom i cvjetnim eksterijerom opušta i razveseljava sve domaće, ali i strane goste. Šarmantna terasa u krošnji drveta pruža pogled na Dunav i omiljenu ljetnu destinaciju Vukovaraca – adu.

Vukovarska ada, pjeskoviti je otok na Dunavu i omiljeno je izletište i kupalište domaćeg stanovništva. Udaljena je svega 5 minuta vožnje čamcem od središta grada, a svrstana je među deset najljepših i najzanimljivijih plaža u Hrvatskoj uz rijeke i jezera.

Prekrasna pješčana plaža u vrućim ljetnim mjesecima pruža utočište od vreve gradskog asfalta. Za vrijeme Vukovar Film Festivala na ovoj se jedinstvenoj lokaciji prikazuju filmovi.

Odlučite li ipak ostati na kopnu, uživajte na Richu u hladnim koktelima i glazbi uživo. Mjesto „gdje Dunav ljubi nebo“ savršena je destinacija za odmoriti dušu i tijelo i uživati u pogledu.

Nadamo se da smo vam uljepšali dan predivnom terasom i dali vam ideju gdje ćete ti i tvoja bestie idući vikend.