FOTO by Instagram @nevenarendeli / @hikes.official / @majp.hotography

Putovanja

Bajkovita lokacija nestvarne ljepote koju volimo i ljeti i zimi!

Daria Lovrić 10. siječnja 2023.

Prirodni rezervat u Sloveniji idealan je za vikend izlete

Poslijeblagdanski period ponekad zna biti depresivan i zamoran jer se vraćamo svojoj životnoj rutini koju više ne krase božićne dekoracije i česta okupljanja i druženja s najmilijima. Ipak, ovaj siječanj ne mora biti toliko loš.

Kamo za vikend? Na izlet u bajkovito mjesto bogato prirodnim atrakcijama

Kako biste što lakše pregrmjeli monotoniju koju nam donosi narednih nekoliko mjeseci, počastite sebe, bolju polovicu, dječicu, prijateljicu ili neku dugu voljenu osobu kratkim izletom. Kako bi vam olakšali potragu za magičnim lokacijama nedaleko od Lijepe naše odlučili smo vam predstaviti skriveni dragulj u Sloveniji koji oduševljava svojom ljepotom.

Rezervat Zelenci

Rezervat Zelenci nalazi se na sjevernom dijelu slovenskog nacionalnog parka Triglav, na manje od tri sata vožnje od Zagreba. Zaljubljenicima u prirodu rezervat nudi bijeg od užurbane svakodnevice i uživanje u prirodnim ljepotama.

U ovom rezervatu svoj su dom pronašle mnoge biljne vrste i životinje, a zbog svoje netaknute prirodne ljepote 1992. godine proglašeno je rezervatom prirode. Jedna od zanimljivosti je ta da se Zelenci zimi ne smrzavaju, a njihova konstantna temperatura tijekom cijele godine je oko 6°C.

Želite li uživati u predivnim vizurama i pogledu na jezero iz zraka, zaputite se na obližnji vidikovac. Ovo jezero zimi izgleda nestvarno, međutim njegova ljepota privlači turiste tijekom cijele godine.

Ovu božanstvenu lokaciju obožava i naša poznata voditeljica Nevena Rendeli koja je na svom Instagram profilu podijelila fotografije na kojima pozira sa svojim mezimicama, blizankama Leom i Marom te mlađom kćeri Vitom.

„Zima ili ljeto? Prirodni rezervat Zelenci posjetili smo prije godinu i pol ljeti, a sada drugi put zimi. Meni je svaki put divno tamo, a vama, kada je ljepše?“ – napisala je Nevena ispod predivnih fotografija.

Ako još uvijek niste posjetili Rezervat Zelenci, sada je pravi trenutak za to!