FOTO by Instagram/ @visitopatija

Putovanja

Bajkovita adventska priča čeka Vas u Opatiji!

Antonija Andabak 05. prosinca 2021.

S kim idete u Opatiju na adventsku idilu?

Kao i svake godine, mnogi se europski gradovi u pozitivnom duhu natječu za najljepše ukrašen grad te najbogatiji Advent koji će kao takav, privući mnoštvo sugrađana. Atraktivna ponuda privlači i brojne posjetitelje iz drugih zemalja koji već tradicionalno sebi priušte odlazak na event kojim će oplemeniti svoju zbirku putovanja.

Ove godine, jedna takva, atraktivna destinacija pojavila se u Lijepoj našoj koja se iz godine u godinu pojavljuje u sve ljepšem adventskom ruhu! Predstavljamo Advent u Opatiji koji svojom magičnom pojavom, mami na dolazak i obilazak svih atraktivnih dijelova koji čine bajkovitu cjelinu!

Prošle je godine Opatija sjala u predivnom sjaju te kao takva privukla mnoštvo znatiželjnika koji su svoje dojmove pokušali približiti svojim pratiteljima na društvenim mrežama, no kako to biva, slika možda govori tisuću riječi, ali pravi se doživljaj osjeti upravo na licu mjesta. Taj božićni ugođaj, blagdanski spokoj ali i uzbuđenje zbog ponude koja je ove godine u Opatiji još bogatija!

Poznate adventske lokacije po poput Parka sv. Jakova, Ljetne pozornice, Parka Angiolina odišu blagdanskom atmosferom, a ništa manje atraktivno ne sjaje nove lokacije uz Lungomare te terase brojnih opatijskih hotela.

Prvi vikend u prosincu, prolazi u znaku Festivala čokolade koji završava danas, 05. prosinca, stoga, ako ste se uputili u Opatiju, ne propustite najveći i najstariji hrvatski događaj posvećen ovoj kultnoj namirnici. Tako možete uživati u Choco Street Festivalu, guštati na brodu te nakon svih čoko slastica, kombinirati nordijsko šetanje i spa Choco koji će se mnogima svidjeti!

U Opatiji ćete imati prilike vidjeti raskošno ukrašene trgove i ulice te do 09. siječnja prisustvovati glazbeno-scenskim događanjima na divno uređenim lokacijama u kojima će uživati i veliki ali i mali! I dok vaša djeca provode vrijeme uz programe animacija i predstava za najmlađe, vi kušajte toplu čokoladu, kuhano vino te druge blagdanske specijalitete uz koje ćete razmaziti sebe ali i one s kojima ste došli na Advent u Opatiju!

Kao i u ostalim atraktivnim gradovima, i u Opatiji se na svim lokacijama valja pridržavati epidemioloških mjera te ako distanca nije moguća, nosite maske za lice.