Dom

Bajadera fritule iz kućne radinosti najslađa su blagdanska zvijezda!

Viktoria Šafranić 04. prosinca 2020.

Isprobali smo mnogo vrsta fritula, no ovaj novitet nadmašio je svaku konkurenciju...

Advent je postao nezamisliv bez fritula, kobasica, kuhanog vina i germknedli. Te četiri delicije kušamo svake godine i nikada nam ne mogu dosaditi. No ipak, trudimo se isprobati nešto novo, drugačije, dosad neviđeno.

Prošle godine predstavili smo Kraševu poslasticu koju smo kušali na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu – Bajadera fritule koje smo proglasili slasticom zimske sezone!

Riječ je o standardno pripremljenim fritulama koje se razlikuju od ostalih svojim sočnim preljevom – rastopljenom bajaderom.

Do sad smo navikli na one prelivene Nutellom, Lino Ladom, šumskim voćem ili običnim šećerom u prahu, stoga su nove Bajadera fritule pravo osvježenje.

Također, prema jednoj od najpopularnijih Ruby čokolada nastale su i Ruby fritule prelivene rastopljenom pink kremom kojoj nećete moći odoljeti.

Nažalost, ovog Adventa nismo u mogućosti isprobavati ovakve slatke delicije, no još uvijek nam preostaje da zasučemo rukave i iste pripremimo u vlastita četiri zida. Odlična stvar kod domaće izrade je ta da sami možete odrediti veličinu porcije.

Proces pripreme je isti kao i za obične fritule. Za kraj u posebnom loncu i na laganoj vatri rastopite bajadere ili ruby čokoladu. Lagano miješajte nekoliko minuta da ne zagore i prelijte po omiljenim fritulama.

Naš favorit su Bajadera fritule koje imaju sličan okus kao Nutella, čak i intenzivniji, no za sve kojima je Ruby omiljena čokolada, ništa manje neće se oduševiti fritulama u istom izdanju.

U slast!