Bajadera fritule iz kućne radinosti najslađa su blagdanska zvijezda!
Isprobali smo mnogo vrsta fritula, no ovaj novitet nadmašio je svaku konkurenciju...
Advent je postao nezamisliv bez fritula, kobasica, kuhanog vina i germknedli. Te četiri delicije kušamo svake godine i nikada nam ne mogu dosaditi. No ipak, trudimo se isprobati nešto novo, drugačije, dosad neviđeno.
Prošle godine predstavili smo Kraševu poslasticu koju smo kušali na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu – Bajadera fritule koje smo proglasili slasticom zimske sezone!
Riječ je o standardno pripremljenim fritulama koje se razlikuju od ostalih svojim sočnim preljevom – rastopljenom bajaderom.
Do sad smo navikli na one prelivene Nutellom, Lino Ladom, šumskim voćem ili običnim šećerom u prahu, stoga su nove Bajadera fritule pravo osvježenje.
Također, prema jednoj od najpopularnijih Ruby čokolada nastale su i Ruby fritule prelivene rastopljenom pink kremom kojoj nećete moći odoljeti.
Nažalost, ovog Adventa nismo u mogućosti isprobavati ovakve slatke delicije, no još uvijek nam preostaje da zasučemo rukave i iste pripremimo u vlastita četiri zida. Odlična stvar kod domaće izrade je ta da sami možete odrediti veličinu porcije.
Proces pripreme je isti kao i za obične fritule. Za kraj u posebnom loncu i na laganoj vatri rastopite bajadere ili ruby čokoladu. Lagano miješajte nekoliko minuta da ne zagore i prelijte po omiljenim fritulama.
Naš favorit su Bajadera fritule koje imaju sličan okus kao Nutella, čak i intenzivniji, no za sve kojima je Ruby omiljena čokolada, ništa manje neće se oduševiti fritulama u istom izdanju.
U slast!