FOTO by Instagram @oneillsbarista / @treatsforthequeen
Baileys vruća čokolada najbolja je poslastica ovog prosinca!
Nećemo se štedjeti, prosinac nije mjesec za dijete
Prosinac nije mjesec za započinjanje nove dijete, stoga nećemo se brinuti o tome što bismo trebali jesti i piti, a što ne? Uz toliko delicija, slanih i slatkih, adventskih kućica, mirisa vina i fritula, želimo maksimalno uživati.
Danas vam donosimo recept za najbolji tekući desert za kraj godine. Topla čokolada spravljena od kvalitetne tamne čokolade i kakao praha bit će prava poslastica uz svima omiljeni liker Baileys.
Sastojci
- 6 žlica kvalitetnog tamnog kakao praha
- 1 l punomasnog mlijeka
- veliki prstohvat mljevenog cimeta
- 3 žlice svijetlosmeđeg šećera
- 100 g nasjeckane tamne čokolade
- 4-6 žlica Baileys likera
- Opcionalno: šlag, komadići čokolade, mini marshmallows ili komadići karamele, štapići cimeta
Priprema
Stavite kakao prah u posudu i umiješajte tek toliko mlijeka da dobijete kremastu smjesu. Ostatak mlijeka zagrijavajte na laganoj vatri dok ne prokuha. Umiješajte prstohvat cimeta.
Umutite vruću mliječnu smjesu u kakao pastu dok ne postane glatka, a zatim ponovno ulijte u tavu. Dodajte smeđi šećer i čokoladu, pa lagano zagrijte na laganoj vatri miješajući dok se sve ne sjedini. Umiješajte Baileys i poslužite u šalicama.
Bon Appétit!