FOTO by Instagram @oneillsbarista / @treatsforthequeen

Dom

Baileys vruća čokolada najbolja je poslastica ovog prosinca!

Mia Vodopija 06. prosinca 2021.

Nećemo se štedjeti, prosinac nije mjesec za dijete

Prosinac nije mjesec za započinjanje nove dijete, stoga nećemo se brinuti o tome što bismo trebali jesti i piti, a što ne? Uz toliko delicija, slanih i slatkih, adventskih kućica, mirisa vina i fritula, želimo maksimalno uživati.

Danas vam donosimo recept za najbolji tekući desert za kraj godine. Topla čokolada spravljena od kvalitetne tamne čokolade i kakao praha bit će prava poslastica uz svima omiljeni liker Baileys.

Sastojci

  • 6 žlica kvalitetnog tamnog kakao praha
  • 1 l punomasnog mlijeka
  • veliki prstohvat mljevenog cimeta
  • 3 žlice svijetlosmeđeg šećera
  • 100 g nasjeckane tamne čokolade
  • 4-6 žlica Baileys likera
  • Opcionalno: šlag, komadići čokolade, mini marshmallows ili komadići karamele, štapići cimeta

Priprema

Stavite kakao prah u posudu i umiješajte tek toliko mlijeka da dobijete kremastu smjesu. Ostatak mlijeka zagrijavajte na laganoj vatri dok ne prokuha. Umiješajte prstohvat cimeta.

Umutite vruću mliječnu smjesu u kakao pastu dok ne postane glatka, a zatim ponovno ulijte u tavu. Dodajte smeđi šećer i čokoladu, pa lagano zagrijte na laganoj vatri miješajući dok se sve ne sjedini. Umiješajte Baileys i poslužite u šalicama.

Bon Appétit!