FOTO by BAČVA / Marko Đurin

Dekor

BAČVA: Domaći brend posuda za biljke nastao iz ljubavi prema prirodi

admin 19. travnja 2022.

Unikatne, personalizirane, funkcionalne i reciklirane - upoznajte novu generaciju posuda za biljke!

Dolazak proljeća u nama pobuđuje posebnu energiju i val dobrog raspoloženja, a kako i ne bi kada su nam dani sve duži i topliji. Osim nas, iz zimskog sna probudila se i priroda i uskoro će sva mjesta preplaviti žive boje tek procvalog cvijeća.

Novo godišnje doba vrijeme je i za proljetno čišćenje doma gdje odbacujemo sve zimsko i svoj dom oplemenjujemo friškom dekoracijom koja će se uklopiti u nadolazeći period.

Ljubitelji biljaka znaju da je početak proljeća vrijeme za presađivanje biljaka te da im je nakon duge zime potrebno malo više njege kako bi se i one vratile u život. Neke su pak biljke kroz zimu raširile svoje korijenje i potrebna im je veća teglica u kojoj će im biti udobnije.

Razveselite svoje biljke BAČVA unikatnim teglicama

Uvijek volimo pronaći zanimljive proizvode hrvatske proizvodnje koji su produkt kreativne ideje, a posljednji koji smo pronašli uistinu je poseban.

Obiteljski posao nastao iz ljubavi dobar je recept za uspjeh, a ako je riječ o unikatnom, personaliziranom, funkcionalnom i recikliranom proizvodu uspjeh je zagarantiran.

Foto: Dnevna doza biljaka

“U potrazi za teglama za našu terasu shvatili smo da ne nalazimo cvjetnjake koji su nam estetski prihvatljivi, ujedno dugoročni i dovoljno funkcionalni. Pošto smo oduvijek voljeli DIY odlučili smo ih napraviti sami. Tako je nastala prva Bačva, odmah smo znali da imamo nešto posve novo – unikatni proizvod koji otpad pretvara u personalizirani, profinjeni cvjetnjak u kojem su naše biljke sigurne. Želja nam je svima približiti pozitivno iskustvo sadnje, a biljkama u posudama osigurati najbolje uvijete za rast. Drugi cilj nam je monotonu kupnju i nedovoljno kreativnu ponudu tegli pretvoriti u zanimljiv, individualizirani proces. Bačva je naš mali doprinos boljem sutra, u kojem se nadamo smanjiti nepotrebnu potrošnju sirovine i masovnu proizvodnju koja rezultira velikim otpadom. Zato su Bačve ručno rađene, u malim serijama, kako ne bi nastao višak zaliha, a cijeli proces je pomno promišljenih koraka tako da budu izdržljive, bez stvaranja potrebe za novom brzom kupnjom.” – izjavio je kreativni dvojac zaslužan za stvaranje ovako lijepe priče.

Nera i Luka Marušić, foto: Marko Đurin

Odaberi svoju BAČVU

Najzanimljiviji dio “BAČVA” priče tek slijedi, a to je maksimalna personalizacija vašim željama i potrebama. Dolaze s 2 osnovna modela Ø60 i Ø40, a na vama je da odaberete veličinu i jednu od 7 osnovnih boja koja bi najbolje odgovarala vašem interijeru. Naravno, boje možete kombinirati, ali i odabrati bilo koju drugu boju izvan osnovnih standardnih modela.

Za one koji ne mogu odoljeti dodatnoj opremi domaći brend Bačva vam nudi 2 mogućnosti koje možete kombinirati.

Kotačići – Dodatak kotačića na Bačvu znatno doprinosi njenoj mobilnosti. Preporuka je staviti kotačiće kada ju planirate češće premještati u prostoru. Funkcionalnost nije jedina svrha kotačića kao dodatka, pomnim odabirom postigli smo da doprinose i cjelokupnom estetskom izgledu Bačve.

Ručke – Ručke su napravljene od nautičkog konopa koji se koristi za sidrenje. Izrazito je čvrsto, otporno na razne vremenske uvjete i estetski privlačno. Pri montaži ručki na Bačvu pazi se da mogu podnijeti visoko opterećenje bez pucanja ili izvlačenja. Iz tog razloga, u montaži je napravljeno i dodatno pojačanje/osiguranje koje garantira visoku nosivost svake pojedine ručke.

Dno svake bačve zaštićeno je gumom s čeličnom jezgrom koja, osim svojih protukliznih svojstva, ima i dekorativna te podiže izgled svake “Bačve”. Tu je i čelični čep za ispuštanje vode koji će vašoj biljci osigurati da joj korijen nikad nije natopljen u vodi.

BAČVA – multifunkcionalna dekoracija za vaš dom

Inspirirani dolaskom proljeća i količinom živih boja tek procvalih cvjetova fokusirali smo se da Bačvu predstavimo kao vašu novu posudu za biljke, ali ona je i više od toga.

Možete ju iskoristiti kao posudu za spremanje dječjih igračaka a odlično će se uklopiti kao dekorativni stolić u vašem domu. Čak ako stoji sama u kutu bilo koje prostorije ponudit će jedan dodatan štih koji će privući pogled.

Ljubav prema prirodi Luka i Nera pokazuju i ekološkom osviještenošću u proizvodnji svakog proizvoda. Početni stadij Bačve je iskorištena metalna bačva od ulja ili neke druge tekućine koja je nakon svog korištenja pripremljena za otpad. Prenamjena otpadne bačve u novi proizvod štedi energiju i sirovinu zaobilaženjem klasične reciklaže metala taljenjem.Proizvodnja nove posude za cvijeće tako drastično smanjuje emisiju CO2 u atmosferu prisutnu u tim proizvodnim procesima.

Foto: Dnevna doza biljaka

Svoju Bačvu možete nabaviti na službenoj BAČVA web stranici gdje u nekoliko koraka možete odabrati, personalizirati i naručiti svoju dekorativnu ljepoticu.

Za sve koji više vole fizičku kupovinu Bačva proizvode možete pronaći i unutar Flora Vrtnog centra, a za još više inspiracije o ovim unikatnim proizvodima posjetite i njihove društvene mreže Facebook i Instagram.