FOTO by australianfirefighterscalendar

Zabava

Australski vatrogasci napravili humanitarni kalendar sa životinjama koje su spasili u požaru

admin 15. listopada 2020.

Ne znamo da li su slađe spašene životinje ili "SixPack" hrabrih vatrogasaca

Grupa australskih vatrogasaca s ponosom je predstavila svoj novi kalendar za 2021. godinu, a uz svakog od njih nalazi se i životinja koju su spasili od požara. Mislimo da je spoj junaka i slatkih životinja dovoljan razlog za pomoć akciji i kupnji kalendara, ali ako nije imamo još jedan argument.

Jesmo li spomenuli da su vatrogasci bez majica i da je sva raskoš isklesanih tijela dostupna kroz svaki mjesec unutar kalendara. Ok, tu su i slatke životinje, ali kad pogledamo sve sixpackove i isklesana tijela, argument za kupnju više nije potreban.

Photo: australianfirefighterscalendar

Australski vatrogasci pokrenuli su ovu akciju humanitarnih kalendara davne 1993, godine kako bi skupljali novac za dječje bolnice. Kroz godine pomogli su mnogim ustanovama, te pritom prikupili 3,2 milijuna dolara.

Photo: australianfirefighterscalendar

Ove godine kalendar je fokusiran na katastrofalne požare koji su harali Australijom, a osim vatrogasaca glavni protagonisti su slatke životinje koje su heroji u to vrijeme spasili.

Photo: australianfirefighterscalendar

Prisjetimo se, u katastrofalnim australskim požarima poginulo je preko 3 bilijuna životinja, od čega je oko 143 mil. sisavaca, 2.46 mil. reptila, 180 mil ptica i 51 mil žaba.

Uz to, opožareno je tisuće i tisuće kilometara australske vegetacije. Ovi podaci zvuče šokantno, ali uz pomoć malenih koraka hrabrih ljudi vrijeme je za oporavak prirode.

Iako su sve životinje preslatke i predstavljaju potencijalni mamac za proces kupovine, moramo biti iskreni i reći da su isklesana tijela i više nego dovoljna.

Photo: australianfirefighterscalendar

Ovogodišnja zarada od kalendara ići će za obnovu biljnog i životinjskog svijeta, a ako je suditi na prvi pogled, mogli bi zaključiti da će novca biti i više nego dovoljno.

Ukupno je šest verzija kalendara, a na vama je da napravite dobru stvar, kupite kalendar i uživate u svim fotografijama koje nosi sa sobom. Za više informacija kliknite OVDJE.