Zabava

Aureta – modna kameleonka neustrašiva stila

admin 05. srpnja 2021.

Autor teksta: Roberta Bajsić

Ukoliko ste poklonik mode, likovne umjetnosti i žive, gotovo filmske estetike, onda je Auretin Instagram profil svakako sljedeći koji morate dodati na listu onih koje pratite.

Iako danas, u eri minimalizma, kada mnogi modni autoriteti odbacuju koncept eklekticizma, pretjerivanja i kiča, promovirajući minimalizam, Aureta Thomollari oduvijek je bila dosljedna samoj sebi i svom osobnom stilu koji gradi već godinama, a odlikuje se ekscentričnim, flambojantnim, živim bojama i uzorcima, pokatkad čak ima dašak teatralnosti kostima, nesvakidašnjim materijalima i neobičnim krojevima.

Aureta Thomollari po zanimanju je konzultantica za luksuzne brandove, poduzetnica i investitorica, rođena u bliskoj nam Albaniji, no odrastala u Washington D.C.-u. U svojim formativnim godinama često je posjećivala muzeje u sklopu Smithsonian Instituta, te se u tom periodu probudila njezina ljubav za umjetnošću. Danas Aureta tu ljubav dijeli sa preko 680 000 pratitelja na svom Instagram profilu minimalističkog naziva aureta. Instagram joj je samo hobi.

Njezina modna pustolovina počela je još davne 2009. godine, kad je pokrenula blog Aureta’s Blog, na kojemu je dijelila fotografije svojih modnih kombinacija i putovanja. Zamah je dobila, u to doba, novom platformom za dijeljenje fotografija – Instagramom.

Njezin Instagram je prava gozba za sva čula, njezin način estetskog izražavanja toliko je snažan i dojmljiv da uistinu imate osjećaj da možete dodirnuti neobična remek-djela, čuti prirodu i ostale interesantne ambijente, pomirisati mirise cvijeća ili mora i okusiti delikatese koje redovito servira na svom feedu. Egzotična putovanja još su jedna važna komponenta njezine vizualne estetike, kao i egzotične životinje i predivna priroda koja ostavlja bez daha.

Osim što itekako zna spajati nespojivo i manipulirati bojama, uzorcima i krojevima, Aureta svoj Instagram profil koristi i kao mjesto promocije mnogih radova suvremenih likovnih i vizualnih umjetnika, te surađuje i s brendom Love Watts koji svakodnevno prodaje limitirana izdanja neobičnih umjetničkih djela dostupnih svega 24 sata.

Njezina svaka kombinacija zasebno je i sveobuhvatno remek-djelo. Nijednu kombinaciju ne prepušta slučaju, stoga veoma drži do detalja (jer vrag je u detaljima, zar ne?) i svakoj pridodaje osoban šarm svojim neobičnim, katkad predimenzioniranim, originalnim, vintage ili futurističkim nakitom i modnim dodatcima.

Aureta savjetuje da se kod odabira umjetničkih djela i modnih kombinacija čovjek uvijek mora voditi intuicijom jer ona iz dubine duše šapuće jezikom istinitosti o pravoj ljubavi.

Jedan od njezinih najvrijednijih životnih savjeta je da vas daleko mogu dovesti dobrota i zahvalnost, a ne glumljenje neke lažne snage i ega.

Aureta Thomollari, suvremena modna ikona, toliko je posebna, intrigantna i zanimljiva da scrollanjem po njezinom Instagram profilu uistinu mogu proći minute i minute ispunjene uživanjem u estetici, modnim nadahnućem i zabavom za sva čula.