FOTO by Youtube @Ariana Grande / Instagram @arianagrande

Poznati

Ariana Grande ima 55 tetovaža, a mi smo ih pronašli sve!

Krešimir Šustić 15. srpnja 2020.

Saznaj na kojim se mjestima nalaze i koje je njihovo značenje

Otkako je Ariana Grande trajno obilježila svoje tijelo 2012. godine sićušnim srcem na nožnom prstu u znak sjećanja na stvaranje debitantskog albuma „Yours Truly“ , broj tetovaža jedne od najpopularnijih pop zvijezda današnjice se povećao.

27-godišnjakinja trenutno ima 55 tetovaža, a od početka 2018. godine napravila ih je najmanje 40, od kojih je pet u potpunosti prekriveno dodatnom tintom, ali ostatak je još uvijek barem donekle vidljiv u spotovima i na slikama koje objavljuje na društvenim mrežama.

U nastavku vam donosimo fotke i popis tetovaža zbog kojih možda dobijete ideju za iduću, ukoliko se odlučite.

Srce na nožnom prstu

2012. godine tetovirala je svoju prvu tetovažu na nožnom prstu, u fazi dok je snimala svoj prvi album, kako bi zauvijek imala uspomenu na sretno vrijeme koje je proživjela.

Mille tendresse

Francuski izraz za “tisuću nježnosti” pojavljuje se u filmu “Breakfast at Tiffany’s”, koji je mlada zvijezda navela kao najdraži film svih vremena.

Bellissima

Pokojni djed često je nazivao svoju unučicu “bellissima”, što na talijanskom znači predivna, te je odlučila zauvijek nositi tu frazu sa sobom.

Polumjesec

Ovu je tetovažu napravila prije nego što je itko znao za njezin treći studijski album koji je prvobitno trebao biti nazvan “Moonlight”, a istu takvu ima i jedan od njezinih najboljih prijatelja i plesača.

Honeymoon

Obožavatelji su ovu tetovažu prvi put primijetili kada je Grande bila na istoimenoj turneji, te je u znak podrške svom studijskom albumu “My Everything” odlučila posvetiti tetovažu.

Baby doll

Baby doll je nadimak kojim joj je tepala njezina baka, a odlučila ga je staviti na srednji prst desne ruke.

Fraza na hebrejskom jeziku

U Kabali je značenje hebrejskog imena אלד “čuvanje i zaštita od zlog oka i od zavisti”, a mlada je pjevačica odlučila ukrasiti svoj prst ovom frazom 2014. godine, kada je postala praktični član kabalaške sekte judaizma, zbog toga što katolička crkva ne podržava homoseksualnost.

Hi

Ariana i njezin tadašnji dečko Ricky Alvarez objavili su fotografije svojih odgovarajućih “hi” tetovaža, no 4 godine nakon obožavatelji su primijetili da je prikrila uspomenu na bivšu ljubav.

Srce na ruci

Još jedan znak ljubavi kojim je pjevačica odlučila ukrasiti svoje tijelo, no ovoga je puta stavila na desnu ruku, točnije prstenjak.

A kao Alexa

Dotična prijateljica je Alexa Luria, koja je s pop zvijezdom bliska od njihove 10 godine, a pojavljuje se u spotovima “Thank U, Next” i “7 rings”.

Simbol Venere

Oblik ima višestruko značenje: astronomski i astrološki simbol planeta Venere, alkemijski simbol bakra i rodni simbol za žensku osobu.

Pčela

Godinu dana nakon terorističkog napada na jednom od njenih koncerata u Manchesteru, u kojem je ubijeno 22 obožavatelja, a ranjeno na desetke, odala je počast tetovažom pčele.

Lumos

Ovu tetovažu je napravila nakon što se počela družiti sa svojim bivšim zaručnikom Peteom Davidsonom, s kojim je djelila ljubav prema “Harryju Potteru”.

Oblak

U svibnju 2018., prije nego što su potvrdili svoju vezu, obožavatelji su primijetili da su Grande i Davidson na srednjim prstima lijeve ruke stavili identičnu tetovažu u obliku oblaka.

Court

Ovu tetovažu posvetila je prijateljici Courtney koju je smjestila na koljeno, a baš poput Alexe, pojavljuje se u nekim njezinim spotovima.

H2GKMO

Označava frazu “honest to God knock me out”, koja je osvanula i na rukama njezinih prijatelja kako bi se uvijek sjećali života kojeg su živjeli.

Nedefinirana tetovaža

Obožavatelji su primijetili na fotografiji koju joj je objavio Davidson malenu tetovažu koju nitko ne može dešifrirati, a čak se i pjevačica nikada nije oglasila u vezi iste.

Always

Prema časopisu People, Ariana ima riječ “always” tetoviranu s Davidsonovim rukopisom, a on ima odgovarajuću tetovažu na gornjem dijelu leđa.

Lišće

17. ožujka 2019. godine u 3 sata ujutro tetovirala je veliku biljku s lišćem koje je zaokružilo riječ “always”.

561

561 je pozivni broj za Boca Raton na Floridi, gdje je rođena i odrastala sve dok je nije dobila uloga u showu na Broadwayu u dobi od 14 godina.

Reborn

Svoju “reborn” tetovažu, koja je odgovarala Davidsonovoj, nakon što je par otkazao zaruke, prekrila je maslinovom grančicom.

Pete

Kad je pustila teaser za video “Thank U, next”, otkrila je da je tetovaža na kojoj piše “Pete” na prstima lijeve ruke prekrivena crnim srcem.

8418

8418 je broj značke koju je dobila u čast Davidovom pokojnom ocu, vatrogascu koji je umro 11. rujna, a jasno je zamijenjen imenom “Myron”, imenom Millerovog psa kojeg je usvojio 2017. godine, dok su se družili.

Polumjesec i zvijezde

Polumjesec i zvijezde na lijevoj nozi možete vidjeti u glazbenom spotu za film “Breathin”, koji je premijerno prikazan 7. studenog 2018. godine.

Munja, crno srce i R.E.M.

Munja je još jedna posveta Harry Potteru, srce kao znak ljubavi, a R.E.M. ime jedne od njezinih dražih pjesama s albuma “Sweetener”.

9 3/4

Još jedna referenca na Harryja Pottera, u kojoj je Platforma 9 3/4 na King’s Cross Stationu vrata ka Hogwarts Expressu.

Lik Chihiro

Desetogodišnji lik djevojčice koja sazrijeva i odgovara njezinoj ličnosti koja je naučila svoje strahove odbaciti prema onima do kojih joj nije stalo.

Let’s sing na japanskom

Često je izražavala ljubav prema Japanu i japanskoj kulturi, a jezik je počela učiti 2015. godine, te je u više navrata pokazala svoj napredak.

Pokémon Eevee

Jednog od svojih najdražih crtanih likova napravila je 2019. godine kod jednog od najjačih tattoo majstora u Los Angelesu.

Japanska fraza

Tetovaža “七 輪” na lijevom dlanu, u sada već izbrisanom postu na Instagramu. “七” znači “sedam”, a “輪” znači “obruč”, “krug” ili “prstenovi” , baš kao ime njezinog singla “7 rings”.

Biljka

Izgleda da se biljka pruža dovoljno daleko da zatamnjuje njezinu tetovažu 9 3/4, a otkrila je i da najviše voli tetovaže na rukama.

Apstraktni pravokutnik

Veliki crni pravokutnik na lijevom prstenjaku, ukrašen apstraktnim detaljima, prekriva crno srce koje je prethodno stavila kako bi prekrila svoju “Pete” tetovažu.

Oko i slovo V

Apstraktni dizajni, pridružuju se obliku oblaka i ženskom simbolu Venere koje je Grande već imala na prstima lijeve ruke.

Citat iz “The Truman Show”

Citat koji je navodno najpoznatija linija titularnog lika: “U slučaju da vas ne vidim: dobar dan, laku večer i laku noć!” stavila je jer je poznata kao obožavateljica glumca Jim Carreya.

Anđeosko krilo

Vjeruje da je na svakom koraku prate anđeli čuvari, stoga je odlučila staviti njihov simbol na uho.

Ime psa Toulouse

Ne postoji ništa slađe na ovom svijetu od naših četveronožnih kućnih ljubimaca koji su u mislima uvijek s nama.

Saturn i lišće

Dva dodatna dizajna pridružila su se postojećoj tetovaži sunca, mjeseca i zvijezda na njenoj lijevoj ruci koju je napravila godinu dana ranije.

SWT

Akronim označava Sweetener World Tour, njezin najuspješniji niz koncerata do danas, koji je završen 22. prosinca 2019. u Inglewoodu u Kaliforniji.

Leptir

Kad je hodala crvenim tepihom na dodjeli nagrada Grammy 2020., obožavatelji su brzo primijetili novu tetovažu leptira u tankoj, crnoj tinti na lijevoj ruci.

Kasnije je tu istu tetovažu podebljala i popunila, te se pohvalila na Instagram storyu s istom.

Baby

Tetovaža za “baby” debitirala je u svibnju 2020., kada je pjevačica na Instagramu objavila set autoportreta, nakon čega su je obožavatelji primijetili, iako neki vjeruju da ju je stavila puno prije.

Cvjetni dizajn

Neki obožavatelji vjeruju da je stavila cvjetnu tetovažu kako bi odala počast Milleru koji je na vratu imao istetoviran cvijet lotosa.

Cinderella

Tetovaža gotovo sigurno odaje počast Milleru., pokojnom reperu koji je imao pjesmu pod istim nazivom na svom albumu iz 2016. godine dok su još bili par.

Nepoznat tekst

Najnovije fotografije otkrivaju novu tetovažu na prstu, no do sada je bilo nemoguće razabrati što znači, ali izgleda kao mala riječ s velikim slovima.