FOTO by Firebox

Iće & piće

Aperol marmelada – jer ljetni doručci zaslužuju poseban tretman!

Viktoria Mikulić 06. lipnja 2024.

"Golden hour" je nezamisliv bez Aperol Spritza...

“Spritz” je uobičajeni izraz za talijanski koktel na bazi vina koji se obično poslužuje kao aperitiv diljem Italije. Sastoji se od Prosecca, digestiv bitera i soda vode. Najbolji je uliven u čašu napunjenu ledom i preliven kriškom naranče.

Njegovo podrijetlo seže u Veneciju iz 19. stoljeća, kada su Austrijanci koji su okupirali grad uveli običaj dodavanja gazirane vode u svoje vino, poznato kao “Spritzen”. Godine 1919. u gradu Padovi braća Luigi i Silvio Barbieri kreirali su Aperol, danas najpoznatiji Spritz bitter, od narančine kore, bilja i začina.

Naravno, puno je pića živih boja, a sama po sebi jarko narančasta nije osobito moćna… ali povezanost s talijanskom kulturom pijenja u trenucima “zlatnog sata” jest. Ukoliko ste zaljubljeni u Aperol Spritz, ne propustite marmeladu koja će vam pružiti približno jednak doživljaj. Na web trgovini Firebox pronašli smo novu poslasticu za doručak koja će osvojiti sve ljubitelje ovog talijanskog favorita.

Pripremite se za susret sa svojim novim omiljenim namazom za doručak: Aperol marmeladom! Uljepšajte svoj tost ili palačinke ovom sočnom marmeladom bez alkohola. Ova marmelada navest će vas da poželite odletjeti u Italiju i ispijati Spritz na terasi.

Ali budući da je to malo skuplje, ova Aperol marmelada je vaša sljedeća najbolja opcija. Nemojte samo širiti ljubav, širite Aperol marmeladu!

Cijena marmelade iznosi £12.99, a pronaći je možete na LINKU!