Ljepota

Anticelulitne kreme – djeluju li one zapravo?

Mia Vodopija 20. svibnja 2021.

Iako višak kilograma i nedostatak vježbanja mogu pridonijeti problemu, čak se i mršave žene nose s njim.

Otvorite bilo koji ženski časopis i pronaći ćete oglase za anticelulitne kreme koje obećavaju smanjiti ženama narančinu kožu. Proizvodi koji se reklamiraju sadrže kofein, retinol i antioksidanse kao posebne sastojke koji pomažu smanjiti pojavu celulita, koji se prvi put pojavljuje na bokovima, bedrima i stražnjici tijekom adolescencije.

Iako višak kilograma i nedostatak vježbanja mogu pridonijeti problemu, čak se i mršave žene nose s njim. Prema studiji Neutrogene, 70 posto žena ima celulit. Ima ga više žena nego muškaraca jer žene imaju tanju kožu, pa se to jasnije vidi.

Za one koje bi uz pravilnu prehranu i tjelovježbu htjele probati koju anticelulitnu kremu, nastavite čitati.

Clarins, krema Body Fit Contouring Expert

Clarins Body Expert Contouring Care glasi za jednu od najboljih anticelulitnih krema. Ona je zbilja hidratantna, trenutno smanjuje privid celulita i čini ju baršunasto glatkom.

Collistar, Special Perfect Body

Gelasta krema za tijelo njeguje kožu cijelog tijela i istovremeno joj pruža udobnost. Zateže kožu i brzo se upija u kožu, koja ostaje meka i glatka.

Nikel, anticelulitno ulje

Aktivne tvari poput grejpa, kofeina, badema djeluju cjelovito na razlaganje potkožnih celulitnih nakupina, daju čvrstoću te jačaju elastičnost kapilara i štite ih od pucanja.

Nivea, krema za učvršćivanje

Aktivna tvar L-karnitin i formulacija gel-kreme s efektom hlađenja potiče cirkulaciju. Zateže kožu već nakon 3 tjedna redovitog korištenja, a dostupna je u dm prodavaonicama.

Ziaja, serum protiv celulita

Ovaj serum sadrži kofein, ružmarin, gorku naranču i alge, što ga čini učinkovitim anticelulitnim proizvodom. Možete ga nabaviti u dm prodavaonicama.

Najbolja alternativa, naravno, bila bi voljeti tijelo u kojem se nalazite, paziti da bude zdravo i cijeniti sve ono što čini za vas.