Zabava

ANKETA: Osjećate li se depresivno? Danas je najdepresivniji dan u godini!

Krešimir Šustić 18. siječnja 2021.

Uopće nas ne čudi što je riječ o ponedjeljku!

Siječanj je sam po sebi poznat kao tmuran mjesec koji dolazi nakon blagdanskog i veselog prosinca u kojemu sve vrvi od šarenila i pozitivnog raspoloženja.

Tako se već nekoliko desetljeća zaredom promatra fenomen zvan plavi ponedjeljak, koji označava najdepresivniji dan u godini i dolazi upravo u prvom kalendarskom mjesecu.

Redovito se pojavljuje trećeg ponedjeljka u siječnju, što ga čini dodatno zanimljivim jer svi znamo da je prvi dan u tjednu noćna mora kod većine populacije.

Jedan od glavnih razloga je taj što nakon vikenda i odmora moramo izaći iz udobnih pidžama i krenuti u nove radne pobijede.

Do sada ste vjerojatno bili preplavljeni medijskim savjetima o tome kako preživjeti ovaj najdepresivniji dan u godini, no psihijatri tvrde kako je potrebno samo 15 minuta za podizanje energije.

Točnije, taj kratki vremenski period ne biste trebali činiti baš ništa, što ne znači da zapostavljate svoj posao i svakodnevne obaveze koje su u planu.

Također, puno je bolje pitati nekoga koliko se osjeća depresivno i kad čujete njegovu groznu priču, slobodno se možete osjećati lakše jer ćete shvatiti da vaši problemi nisu najgora stvar na svijetu.

Još jedan od savjeta koji smo mi primijenili i slobodno možemo reći kako uspijeva je da pojačate omiljenu pjesmu i plešete u ritmu dok pjevate iz sveg glasa.

Anketa

Osjećate li se depresivno na današnji najdepresivniji dan u godini?

20 glasova
18 glasova