Zabava

ANKETA: Nosite li zimi čarape prilikom spavanja? Ovaj doktor dokazuje da je to dobro za zdravlje

Krešimir Šustić 15. prosinca 2020.

Savjet stručnjaka koji valja promotriti

Dolaskom najhladnijeg doba godine, naše su se dnevne i večernje navike promijenile i počeli smo nositi nešto deblju odjeću i obuću, ali neki od nas i čarape dok spavaju.

Liječnik koji ima 2,3 milijuna sljedbenika na društvenoj mreži TikTok je napravio kratki videozapis s objašnjenjem zašto je važno za ljude da nose čarape u krevetu prilikom spavanja.

@dr.karanr

Improve your sock game for sleep ##sleep ##socks ##learnontiktok ##schoolwithdrkaran

♬ Steven Universe – L.Dre

Iako mnoštvo ljudi smatra da je to neugodno i neobično, moramo vam priznati da iza svega stoji dobro obrazloženje i stvarna znanost.

Doktor Karan Raj, koji je svojim nevjerojatnim dijelovima medicinske mudrosti prikupio prilično sljedbenika, objasnio je zašto moramo početi spavati s čarapama.

U videu koji je objavio objašnjava kako nošenje čarapa u krevetu povećava cirkulaciju krvi u stopalima, što uzrokuje širenje krvnih žila.

Kada se krvne žile šire, mogu se puno brže riješiti nakupljene topline zbog puno većih površina, što omogućuje da se temperatura naše jezgre ohladi brže od uobičajenog.

No, postoje i druge prednosti održavanja topline stopala noću, uključujući zaustavljanje vrućina, poboljšanje obnove ispucalih peta i vjerovali ili ne, povećanje potencijala za orgazam žene.

Za odlično spavanje biste mogli kupiti dodatne čarape koje ćete nositi u krevetu, poput onih napravljenih od kašmira ili sličnog materijala, umjesto da nosite iste stare čarape u kojima ste proveli cijeli dan.

Anketa

Osjećate li se depresivno na današnji najdepresivniji dan u godini?

20 glasova
17 glasova